Assistent grensrechter in de 1e klasse amateurvoetbal

ARNHEM – Binnen het district Zuid 1 zijn dit seizoen cursussen gestart om KNVB assistent-scheidsrechters op te leiden. Inmiddels hebben ruim 20 assistent-scheidsrechters na een intensieve training bij een groot aantal verenigingen de cursus met goed gevolg afgerond.

Na de winterstop worden deze assistent-scheidsrechter ingezet in de 1e klasse van het seniorenvoetbal, bij wedstrijden met een verhoogd risico, beslissingswedstrijden en bij bekerwedstrijden. Vanaf het seizoen 2015-2016 worden ook assistent-scheidsrechters in de hoogste divisies van de A,- en B-Jeugd aangesteld. Dit is een eerste stap om de invloed van een partijdige clubassistent – een grote bron van ergernis binnen het amateurvoetbal –  terug te dringen.

Daar blijft het niet bij. Ook de clubassistenten worden bijgeschoold. Verenigingen kunnen hun assistent-scheidsrechters aanmelden voor  een cursusavond en zo de bagage meegeven dat zij hun taak op sportieve wijze kunnen uitvoeren. We gaan ervan uit dat dit alles bijdraagt aan een sportievere beleving van de wedstrijden. Veel plezier in de tweede seizoenshelft!  Bron: KNVB

Red: Het is een kwestie van tijd voordat de KNVB deze prima stap in alle andere Districten invoerd zodat het amateurvoetbal “gezuiverd” word.