André Severs (VIOD): Jeugdtrainer maakt overstap als hoofdtrainer

ARNHEM- VIOD jeugdtrainer André Severs gaat de overstap maken als hoofdtrainer naar de standaard teams. De 41-jarige André Severs wordt met ingang van het nieuwe seizoen 2015-2016 de hoofdtrainer van vv Zeddam. André tekent om te beginnen een jaarcontract met de intentie de selectie van de huidige 5e klasser een aantal jaren te leiden.

Momenteel is André naast het jeugd-trainerschap van VIOD ook actief als assistent van Ferhat Özerdogan bij VIOD B1. Gisterenavond heeft hij vooraf gaande van de training van de B1 aan de jongens zijn toekomst bekend gemaakt. “Ik ga VIOD niet verlaten hoor, mijn beide zoons Dylan en Mike voetballen hier en binnenkort ga ik met Fethi om de tafel zitten om te kijken of ik in het nieuwe seizoen de huidige jeugdige VIOD trainers kan assisteren op de wedstrijddagen” vertelt André.

Door deze aanstelling volgt Severs de huidige trainer Nico Berendsen bij vv Zeddam op, die momenteel voor het 3e seizoen de hoofdselectie traint. De selectie en technische commissie van Zeddam laat weten dat men er van overtuigd is, dat men met Severs een ervaren en kundige trainer heeft aangetrokken. “Momenteel ben ik met de cursus TC2 bezig en hoop deze over een paar maanden succesvol af te ronden” vervolgt André verder.

VIOD kan trots zijn dat men een trainer uit eigen opleiding binnenkort voor een standaard team uit de regio ziet staan. “Voor VIOD is het jammer dat André straks niet meer werkzaam is als trainer” vertelt Hoofdvoetbalzaken Fethi Özerdogan, die zijn visie bij VIOD duidelijk tot uitwerking ziet komen. “Niet alleen spelers opleiden, maar ook trainers opleiden die dan ervaring kunnen opdoen om eventueel later weer bij VIOD terug te keren als hoofdtrainer” vervolgt Özerdogan die binnen zijn jeugdtrainers corps meer kanjers heeft zoals hij dat zegt. “Bij VIOD hebben we een goede basis, de faciliteiten en het beleidsplan VIOD 2020. Voor André is dit een prachtige stap. Hij heeft ambitie om als hoofdtrainer verder te gaan en dat gunnen wij hem van harte”, aldus Fethi Özerdogan hoofdvoetbalzaken van VIOD.

Door John van der Kamp

Klassement vv Zeddam