AGOVV boekt eindelijk weer eens een overwinning

APELDOORN – Het was al weer een poosje geleden, maar wat AGOVV in competitieverband al sinds 4 oktober niet meer lukte, deed het voor de Grolsch Beugel Cup wel. De Blauwen wonnen eindelijk weer eens. Aan de Berghuizerweg bleef de geplaagde equipe van trainer Fred van Zutphen Eric Whittie’s Victoria Boys dinsdagavond met het kleinst mogelijke verschil de baas. Niels van Geerenstein scoorde een tiental minuten voor het einde de enige goal van een bar slechte partij voetbal.

Het handjevol diehards dat zich rond het kunstgrasveld op het Victoria Boys-terrein had verzameld, verdiende alle respect dat ze het tot het laatste fluitsignaal uithielden. Bij een temperatuur van iets onder het vriespunt hadden de spelers van beide Apeldoornse clubs 90 minuten lang de grootst mogelijke moeite om de bal naar iemand met hetzelfde shirt te spelen. De AGOVV’ers deden dat, met name na rust, met een iets lager foutenpercentage dan de thuisspelende Victorianen. Op basis van dat het iets minder balverlies leed won de zaterdagderdeklasser daarom ook wel verdiend.

De onmacht van AGOVV in de buurt van de goal van de tegenstander baarde de aanwezige Blauwensupporters niet voor het eerst dit seizoen zorgen. Voor trainer Fred van Zutphen, die afgelopen weekend bij Radio Apeldoorn zijn ongenoegen kenbaar maakte dat het AGOVV-bestuur zijn aflopende contract niet verlengt, moet het daarom een grote opluchting zijn dat zijn lang geblesseerde topscorer Yuri Brentjens speelklaar lijkt en mogelijk op korte termijn weer inzetbaar is in competitieverband.

In de tweede ronde van de Grolsch Beugel Cup mag het zegevierende AGOVV op bezoek bij de winnaar van het nog te spelen duel tussen WSV en Beatrix. Wanneer beide wedstrijden gespeeld worden, is nog niet bekend.

AGOVV hervat de competitie in de derde klasse B zaterdagmiddag met een thuiswedstrijd tegen het Uddelse Prins Bernhard. Het verliezende Victoria Boys, de nummer tien van de vierde klasse G, gaat zondag in Steenderen op bezoek bij SV Basteom. (RK)

Bron: Apeldoorn nieuws

Klik hier voor meer informatie uit deze klasse