3e divisie zondag

Voetbalpiramide eisen KNVB aangepast voor amateurclubs, contracten versoepeld per 2017/18

Het amateurvoetbal en betaald voetbal zijn het eens geworden over de verbeteringen in de voetbalpiramide. In de bondsvergadering is besloten dat amateurvoetbalclubs in de Tweede en Derde divisie vanaf het seizoen 2017/’18 minder contracten en contracten voor minder uur per week hoeven af te sluiten.

Twan Smits gaat De Treffers verlaten en keert terug op het ‘oude nest’

De 31-jarige Twan Smits verruilt volgend seizoen Tweede Divisionist De Treffers voor Derde Divisionist Juliana’31. Dat betekent dat Smits terugkeert op het ‘oude nest’. De middenvelder is de eerste aanwinst voor Juliana’31, dat dit seizoen alle zeilen moet bijzetten om in de Derde Divisie te blijven.

Versterkt Jong De Graafschap niet verder dan remise in Den Bosch

Jong De Graafschap heeft de uitwedstrijd tegen laagvlieger Jong FC Den Bosch niet kunnen omzetten in de broodnodige driepunter. Ondanks aanvulling van Bart Straalman, Tim Linthorst, Erik Quekel, Elvio van Overbeek en Tim Keurntjes kwam de ploeg van trainer Richard Roelofsen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Door de puntendeling blijft Jong De Graafschap net

VVOG wint met 1-0 van Jong Almere City (VIDEO)

Het was vanmiddag meer spannend dan fraai op de Strokel. De eerste helft was voor VVOG, dat geen last had van een kouwe start zoals in Sneek vorige week. Jeremy de Graaf maakte in de 24ste het enige doelpunt van vandaag 1-0.

Derde divisie: Juliana’31 thuis gelijk tegen Jong De Graafschap

In Malden hebben zondag Juliana’31 en Jong De Graafschap na een aantrekkelijke wedstrijd vol strijdlust met 2-2 gelijk gespeeld. Door de remise in het zespuntenduel aan de onderkant van de Derde Divisie blijven beide ploegen in de degradatiezone.

Punteraftrek door KNVB besluit Juliana’31 opnieuw in beroep tegen licentievoorwaarden

In december werd sv Juliana’31, samen met nog ca. twintig collega-amateurverenigingen die uitkomen in de Tweede en Derde Divisie, onaangenaam verrast door een brief van de Licentiecommissie van de KNVB.

Jong Achilles thuis fors onderuit tegen effectief Be Quick (Fotoreeks)

Groesbeek –  In het zonnige en frisse Groesbeek werd het in winterse sferen een merkwaardig duel met twee heel verschillende helften. Een 1-0 achterstand werd door Be Quick omgebogen en moest uiteindelijk Jong Achilles’29 met 10 man eindigen na rode kaart voor de doelman.

Belangrijke punten voor Juliana’31 na klinkende zege op Quick’20 (Fotoreeks)

Malden – Juliana’31 kon de drie punten goed gebruiken. De ploeg uit Malden stond onder de degradatiestreep, maar door Quick’20 met 5-2 te verslaan werd er een sprongetje op de ranglijst gemaakt.

Samenvatting: DVS’33 Ermelo verliest uit bij SteDoCo (4-2)

ERMELO – DVS’33 Ermelo verloor gisteren tegen een oppermachtig SteDoCo. Door dit verlies zakten de Ermeloërs naar de dertiende plaats in de competitie.

Remko Bicentini volgt Brehler op als hoofdtrainer bij Juliana’31

Vanaf volgend seizoen is Remko Bicentini hoofdtrainer bij Juliana’31. De 48-jarige coach volgt Arnold Brehler op, die eind van het seizoen trainer wordt van vv Bennekom. Bicentini is op dit moment nog hoofdtrainer bij AWC, dat uitkomt in de Eerste Klasse.

3e divisie: Juliana’31 met meerdere clubs willen dat KNVB contracteis laat vallen

Er dreigt een opstand in de derde divisie in het zondagvoetbal. De KNVB heeft de clubs in de derde divisie, die niet minimaal drie spelers onder contract hebben, gemeld dat ze drie punten in mindering krijgen als ze niet voor 13 januari alsnog aan die licentie-eis voldoen. 

Arnold Brehler vertrekt na drie seizoenen bij Juliana’31

Juliana’31 en Arnold Brehler gaan na dit seizoen uit elkaar. De trainer uit Doorwerth gaat volgend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van Eersteklasser vv Bennekom, uit het gelijknamige dorp. Brehler kende een succesvolle jaren in Malden, met als kroon het afgetekende kampioenschap van vorig jaar in de Hoofdklasse.

Juliana’31 verzuimt, Be Quick 1887 profiteert (Fotoreeks)

In de derde divisie op zondag gaat Be Quick 1887 als vijfde de winterstop in. In Malden boekte Be Quick de tiende overwinning van het seizoen door Juliana ’31 met 2-0 te verslaan. Be Quick heeft 32 punten uit 18 wedstrijden.