Zaterdag zeven Gelderse clubs in voorronde KNVB Beker

Zaterdag gaat het seizoen echt beginnen. Niet alleen spelen vrijwel amateurclubs hun eerste poulewedstrijd in de strijd om de districtsbeker, ook staat de start van de Eerste Divisie en de eerste voorronde van de landelijke KNVB Beker op het programma. Voor deze eerste voorronde zijn  de Gelderse clubs Vitesse, De Graafschap, NEC, De Treffers en TEC vrijgesteld, zeven andere clubs uit Gelderland hopen via de beker in de landelijke spotlights te komen.

Op papier heeft Sparta Nijkerk de grootste kans om de volgende ronde te halen. De formatie van trainer Eric Speelziek is in topvorm en won dinsdagavond een oefenwedstrijd met 4-0 van IJsselmeervogels en heeft in Cluzona een tweedeklasser als opponent. DVS’33 en VVOG spelen allebei thuis tegen een ploeg uit de Derde Divisie zondag en lijken allebei licht favoriet. Ook DTS Ede heeft een goede kans op een plek in de tweede voorronde. De nieuwe club van trainer Arnold Brehler treft met Best Vooruit een andere eersteklasser. AWC, Scherpenzeel en Duno spelen alle drie een thuiswedstrijd tegen een op papier sterkere opponent die een niveau hoger speelt, maar lijken op voorhand zeker niet kansloos.

Een overzicht van de wedstrijden met Gelderse inbreng op 29 augustus:

14.30 uur Cluzona (2e klasse)- Sparta Nijkerk, Sportpark De Doelen in Wouw
14.30 uur DVS’33- Dongen (3e Divisie zondag), Sportpark DVS’33 in Ermelo
14.30 uur VVOG- DEM (3e Divisie zondag), Sportpark De Strokel in Harderwijk
17.00 uur Scherpenzeel- Groene Ster (3e Divisie zondag), Sportpark De Bree in Scherpenzeel
17.00 uur DTS Ede- Best Vooruit (1e klasse), Sportpark Inschoten in Ede
17.00 uur Duno- UNA (3e Divisie zondag), Sportpark De Waaijenberg in Doorwerth
17.00 uur AWC- ODIN’59 (3e Divisie zondag), Sportpark De Wijchert in Wijchen

Door onze redactie©