Duno op zoek naar verdediger na internationale transfer Jur Driessen

Door het vertrek van verdediger Jur Driessen naar Slovenië is hoofdklasser Duno weer op zoek naar versterking voor de selectie. De club uit Doorwerth hoopt voor het duel van 29 augustus in de voorronde van de KNVB Beker tegen UNA een aanwinst te presenteren. Onder leiding van de nieuwe trainer Anoush Dastgir kent Duno vooralsnog een geslaagde voorbereiding met overwinningen op eersteklassers NEC (2-0) en SDV Barneveld (0-2) en een verdienstelijke remise tegen Derde Divisionist VVOG (1-1) in Harderwijk.

Duno nam de 20-jarige Jur Driessen deze zomer over van NEC, waar hij in het beloftenteam speelde. De multifunctionele verdediger kwam daarvoor negen jaar uit in de jeugdopleiding van Vitesse. Driessen gaat in Slovenië bij NK Fuzinar in de Eerste Divisie spelen. Driessen: ,,Het was de bedoeling om het voetballen op niveau bij Duno te combineren met het starten van een studie. Via mijn zaakwaarnemer kon ik onverwacht een week naar Slovenië en daar beviel het sportief en sociaal heel goed. Met Duno had ik de afspraak dat ik een buitenlands avontuur kon aangaan en dit is toch iets wat ik erg graag wil doen”. Driessen vertrok dinsdag met de auto naar Slovenië en hoopt 12 augustus zijn debuut in de competitie te maken.

Duno hoopt op korte termijn een vervanger voor Driessen te vinden en vast te leggen. De formatie uit Doorwerth oefent nog tegen DOVO, Bennekom, SDC Putten en De Dijk voordat op zaterdag 29 augustus op de eigen Waaijenberg voor de tweede keer in de clubhistorie deelgenomen wordt aan de KNVB Beker. Een week later start Duno aan de competitie met een uitwedstrijd in Rotterdam tegen het sterke SC Feyenoord.

Door onze redactie©