Stef Nijland (31) neemt afscheid van betaalvoetbal voor avontuur bij DVS’33

De Technische Commissie is trots te kunnen melden dat Stef Nijland vanaf vandaag onderdeel uitmaakt van de A-selectie van DVS’33 Ermelo. De 31-jarige aanvallende middenvelder komt over van De Graafschap en tekent een contract voor één seizoen.

DOOR: DVS’33

De in Deventer woonachtige Nijland doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en ging op jonge leeftijd naar PSV. Tijdens zijn verblijf bij PSV werd hij korte periodes verhuurd aan Willem II, NEC en Brisbane Roar. Na die periode stond hij vijf seizoenen onder contract bij PEC Zwolle en speelde hij de afgelopen 2 jaar voor De Graafschap in Doetinchem.

Nijland gaat zich naast het voetballen bij DVS richten op het trainerschap door komend seizoen de trainersopleiding te gaan volgen. Mogelijk kan hij zijn stage dan binnen DVS lopen. Vanaf maandag 3 augustus traint hij mee met de A-selectie. Vandaag maakt hij nog geen onderdeel uit van de selectie die afreist naar Amsterdam voor het oefenduel met AFC. Wel volgt een kennismaking met de groep na afloop van de wedstrijd

Reactie Stef Nijland: “Ik kende DVS’33 Ermelo omdat ik al een aantal jaren de 2e en 3e divisie volg. Het aanvallende voetbal en de ambitie van de club spraken mij aan. Net als het mooie sportpark toen ik de club bezocht. De prettige gesprekken met Edmund en Geerling namens de TC, en later met trainer Peter Wesselink, zorgden voor het juiste gevoel om te kiezen voor DVS. Ik heb ontzettend veel zin in komend seizoen en kijk uit naar de kennismaking met de groep. Een aantal jongens ken ik al uit het verleden, dus dat maakt het extra leuk.”

Reactie Edmund Mijnheer namens de TC: “Midden juni heb ik contact gezocht met Stef om te kijken of hij interesse had om bij DVS’33 Ermelo te komen voetballen. Na enkele prettige gesprekken zijn we vrij snel tot een overeenkomst gekomen voor komend seizoen. Met zijn verleden in het betaalde voetbal neemt hij een schat aan ervaring mee voor onze relatief jonge spelersgroep. We gaan er vanuit dat we veel plezier aan deze samenwerking gaan hebben en wensen Stef uiteraard veel succes komend seizoen!”