Na 13 jaar staat Édgar Barreto open voor terugkeer naar NEC

De algemeen directeur van NEC, Wilco van Schaik, is tevreden over het verloop van zijn gesprek met Édgar Barreto. Er is gesproken met de 35-jarige middenvelder over een eventuele terugkeer naar De Goffert. Van 2004 tot 2007 speelde Barreto in dienst van NEC voordat hij vertrok naar Reggina. Tijdens zijn vakantie in Italië besloot van Schaik om het gesprek met Barreto aan te gaan. 

 

Inhoudelijk gesprek

 

Van Schaik was eerst van plan om bij Barreto op bezoek te gaan in Genua, maar uiteindelijk werd het een online gesprek. De twee kennen elkaar wel en spreken elkaar regelmatig. Dit keer was het echter een inhoudelijk gesprek, over hoe het met de middenvelder gaat en wat zijn ambities zijn voor de komende jaren. De algemeen directeur heeft Barreto op de hoogte gebracht omtrent de plannen en de ambities richting een nieuw stadion en de Eredivisie. Ze hebben een jong team en zoeken nog een of twee routiniers naast Rens van Eijden.

 

Goede naam opgebouwd

 

Barreto geeft aan zeer gecharmeerd te zijn van Nijmegen en NEC, maar hij is wel een persoon waar meer interesse voor is. Zeker in Italië heeft de middenvelder een goede naam voor zichzelf opgebouwd en hij hoeft komend seizoen echt niet thuis te zitten. Beide partijen hebben naar elkaar geluisterd en hier een goed gevoel bij en het gesprek krijgt zeker een gevolg.

 

In de Zuid-Amerikaanse media wordt gespeculeerd over een terugkeer naar Paraguay maar dat lijkt er niet in te zitten. Barreto is met zijn gezin in 2012 voor het laatst in Paraguay geweest. In Nijmegen komen de Barreto’s echter nog regelmatig. Ook heeft de tourinier aangegeven dat hij nog zeker twee jaar wil voetballen en dat hij graag jonge spelers op weg wil helpen in hun carrière. Daarnaast biedt NEC de mogelijkheid om het hoogste trainersdiploma te halen. Allemaal zaken waar de middenvelder interesse in heeft. In Nederland zou hij in ieder geval van harte welkom zijn. Er is al een spandoek voor de middenvelder opgehangen voor de ingang van het Goffertstadion.

 

Transfervrij

 

De routinier leverde recentelijk zijn contract in bij Sampdoria. Hierdoor kan hij transfervrij beginnen bij NEC. Dit is interessant want spelers wisselen vaak voor een hoge som geld van club, iets dat door de financiële gevolgen van de coronacrisis maar moeilijk te bolwerken is. De hoogte van de transfersom is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van de speler maar ook van het contract dat de speler nog heeft. Barreto heeft eerder bij NEC gespeeld. Na zijn vertrek bij NEC, dertien jaar geleden, speelde de Zuid-Amerikaan enkel in Italië. Eerst bij Reggina, daarna bij Atalanta, Palermo en de laatste vijf seizoenen bij Sampdoria.

 

Lange zomerstop

 

De zomerstop van NEC en andere clubs is dit jaar zeer lang doordat veel wedstrijden zijn uitgesteld of gecanceld vanwege het coronavirus, waardoor professionele voetballers zelf de conditie op peil moeten houden om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Volgens ALLABOUTHER stappen steeds meer sporters de floatcabine in voor of na een trainingsperiode. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat deze vorm van wellness die productie van melkzuur in de spieren verlaagt, spieropbouw stimuleert en blessures voorkomt of zorgt voor sneller herstel na een blessure. Naast het lichamelijke effect is er ook een geestelijk effect en helpt regelmatig floaten om kalm en geconcentreerd te blijven.