FOTOALBUM l NIVO Sparta scoort niet tegen de profs in traditionele openingswedstrijd van het seizoen

De balt rolt weer! In de bijna traditionele openingswedstrijd tegen FC Den Bosch werd met 9-0 verloren. Op 7 maart speelde N.I.V.O.-Sparta haar laatste wedstrijd in en tegen Sliedrecht. De competitie kwam daarna abrupt ten einde. Nu 133 dagen later mocht er eindelijk weer een wedstrijd worden gevoetbald. Door alle maatregelen was deze nog zonder publiek. En in tegenstelling tot de afgelopen seizoenen niet in Zaltbommel maar in Den Bosch. Decor was Stadion de Vliert. Helaas nog zonder toeschouwers. Fans moesten de wedstrijd live volgen op Facebook, en deden dat thuis of in de kantine van N.I.V.O.-Sparta.

De ploeg van Niels Blom wist vandaag bijna twintig minuten lang stand te houden. Daarna was het over en uit. Nog voor rust hadden Dhoraso Klas (2x), Jizz Hornkamp , Lars Miedema en Dwayne Green gescoord. Lars Miedema is overigens het broertje van Oranje Leeuwin, Vivianne Miedema. Bij rust was het dus al 5-0 voor de gastheer.

Ook in de openingsfase van de tweede helft hield N.I.V.O.-Sparta lang stand. Mede door goed keeperswerk van Koen van Harmelen. Uiteindelijk zou het 9-0 worden door goals van Ringo Meerveld, Don Bolsius en opnieuw twee keer Lars Miedema. Tussendoor was er nog een levensgrote kans voor Ties van der Aa, die van dichtbij naast kopte uit een voorzet van Frenk Schaap. In de laatste vijftien minuten was bij N.I.V.O.-Sparta, Daan Schreuders met 24 jaar de oudste op het veld.

Ondanks de zware nederlaag wist N.I.V.O.-Sparta haar hele selectie, afgezien van een aantal geblesseerden, speelminuten te gunnen. Max Opsteeg en Thomas van der Horst begonnen aan de aftrap. Beide zouden na rust, of vlak na rust het veld verlaten. De derde nieuweling, Martijn de Wildt, viel 25 minuten voor tijd in. De selectie van N.I.V.O.-Sparta hervat begin augustus weer de training.

Fotograaf: Marco OOmen

KLIK HIER VOOR HET ALBUM