Prognose seizoen l Westervoortse tweedeklasser AVW’66 ambitieus

Na een wisselvallig seizoen met een hele zwakke start en een fraaie opmars in de tweede periode kijkt AVW’66 trainer Delano Verwey vol vertrouwen naar het nieuwe voetbaljaar: ,,Met vijf nieuwelingen zijn we in de breedte sterker geworden en vooral in onze defensie hebben we nu heel veel mogelijkheden. Wanneer een nieuwe blessuregolf uitblijft, moeten we om de prijzen kunnen spelen en bij de eerste vijf kunnen eindigen”.

De Westervoortse tweedeklasser verraste op de transfermarkt met de komst van twee spelers van RKHVV. Linksback Jordy Geilen speelde in de jeugd bij Roda JC en bij EHC op hoog amateurniveau, Jefta Koudijs is een defensieve middenvelder. Verder wist AVW’66 zich te versterken met het aanvallend ingestelde jeugdige trio Mohammed Ettajiri (ESA), Ahmed Bagici (Arnhemse Boys) en Diyar Pala (ESA). Aan de andere kant vertrekt linkspoot Noah Rensen naar EDS en gaat spits Martijn Derksen naar de buren van SC Westervoort. Verder stoppen Mark Schulte, Wilshon Lima en Jermaine Grot met selectievoetbal. AVW’66 zal vooral de multifunctionele Schulte missen, de 31-jarige aanvoerder was onomstreden op Sportpark Hamerden maar moet vanwege blessureleed noodgedwongen stoppen.

AVW’66 is ingedeeld in de 2e klasse G en treft daar in vergelijking met vorig seizoen nu OVC’85, OWIOS en VSCO’61 in plaats van De Merino’s, FC Dinxperlo en Be Quick Zutphen. Verder staan er onder meer drie uitwedstrijden in Lelystad en duels tegen Lunteren, Veensche Boys, Valleivogels en Renswoude op het programma.

Door onze redactie©