Joost de Jong volgt Riza Bican op als hoofdtrainer GVC (interview)

De Wageningse studentenclub GVC heeft Joost de Jong aangesteld als nieuwe trainer. Bij de zaterdag vierdeklasser wordt de 33-jarige De Jong de opvolger van Riza Bican die de afgelopen twee seizoenen met een vierde en zevende positie goed presteerde met het internationale gezelschap. Met Joost de Jong kiest GVC voor een interne kandidaat die de spelersgroep en vereniging uitstekend kent en bovendien als docent aan de Wageningse Universiteit gekoppeld is. Behalve speler, invaldoelman en penningmeester was De Jong in 2018 al interim-trainer en afgelopen seizoen was hij assistent-trainer van Bican bij GVC.

Joost de Jong haalde in het voorjaar van 2019 zijn TC3 en staat te popelen om als hoofdtrainer van zijn GVC te beginnen: ,,Ik heb de trainerscursus natuurlijk niet voor niets gevolgd en heb een duidelijke voorkeur om bij GVC aan de slag te gaan. Ik ken de vereniging, heb mijn sporen bij GVC verdiend en geloof absoluut in de potentie van de club. We hebben een spelersgroep met heel veel individuele kwaliteiten. Bovendien zijn studenten per definitie leergierig, dat is erg prettig werken. In mijn visie moeten er bij een training of wedstrijd drie componenten gecombineerd worden. Een speler moet wat leren, plezier hebben en fysiek geprikkeld worden. Het idee is dat spelers buiten de lijnen en rondom de wedstrijden mogen doen wat ze willen. Wat de spelers de nacht voor een wedstrijd doen, moeten ze zelf weten. Wij gaan ook niet twee uur van te voren verzamelen, dat deel is heel vrijblijvend. We maken voetbal niet groter dan het is. Maar tijdens de trainingen en wedstrijden eis ik dat de jongens 100% overgave tonen, zichzelf willen verbeteren en willen winnen. Spelen in teambelang en dus vanuit een strakke organisatie. Kortom: een strakke organisatie op het veld en een zooitje ongeregeld daarbuiten”.

Hoewel nog niet duidelijk is welke spelers er bij de start van het nieuwe studiejaar aansluiten, is De Jong duidelijk over zijn ambities: ,, We hebben een vaste kern met veel kwaliteit. Het doel is om het maximale eruit te halen en sowieso in de subtop te spelen. Hopelijk komen we weer in dezelfde leuke competitie terecht met veel Betuwse en Wageningse ploegen”.

GVC is ingedeeld in de 4e klasse B en treft daarin onder meer de titelkandidaten FC Lienden, Dodewaard, WAVV en CHRC. Ook plaatsgenoot WVV Wageningen, EMM, Kesteren, SC Valburg, SDOO, Uchta en DFS Opheusden behoren tot de tegenstanders.

 

Door de redactie©

 

Door onze redactie