Futsal Apeldoorn stapt over naar AGOVV, “Deze samenwerking kent alleen maar winnaars.”

Vanaf aankomend seizoen stromen de teams van Futsal Apeldoorn in bij AGOVV. Dat is de uitkomst van meerdere gesprekken die beide partijen in de afgelopen maanden met elkaar hebben gevoerd. De samenwerking wordt geïntensiveerd doordat teams niet alleen in de zaal, maar ook op het veld gaan voetballen. Daardoor heeft AGOVV er in één klap veertien jeugdteams bij. Er wordt momenteel onderzocht of ook het eerste team van Futsal Apeldoorn, uitkomend in de Eredivisie, onderdeel wordt van AGOVV. 

 

In het afgelopen seizoen sloten er al een aantal teams van Futsal Apeldoorn aan bij AGOVV, waaronder het damesteam dat uitkomt in de eerste klasse. Dat leidde al tot een behoorlijke aanwas van het aantal leden bij AGOVV. Die aanwas heeft zich de afgelopen maanden doorgezet. Het besluit beviel beide partijen erg goed, waardoor ze in gesprek raakten over een intensievere samenwerking. Met de KNVB als procesbegeleider werd er in de afgelopen maanden gepraat over de invulling van de overstap

 

“De samenwerking met Futsal Apeldoorn is opnieuw een teken dat AGOVV weer in de lift zit”, vertelt Gert Sangers, bestuurslid voetbalzaken. “Door met hen in zee te gaan, helpen we elkaar op het veld én in de zaal. Daarnaast hebben wij Maatschappelijk Verantwoord Sporten hoog in het vaandel staan, net als Futsal Apeldoorn. Met het project OSSO geven ze jongeren weer een houvast door middel van voetbal. Het is een mooie kruisbestuiving. We zijn trots dat we daar ons steentje aan kunnen bijdragen.”

Gino Sergio, voorzitter van Futsal Apeldoorn: “AGOVV is een ambitieuze club en daar passen wij qua visie en beleid perfect bij. Wij brengen jeugd naar AGOVV en daar heeft deze club behoefte aan. We willen het tenslotte met eigen jeugd doen en Futsal Apeldoorn een regionaal gezicht geven. Deze samenwerking kent alleen maar winnaars.”

FOTO: Dennis Terwel.