PB l Oud prof Jan Michels wordt assistent-trainer bij CSV

Jan Michels neemt volgend seizoen plaats op de bank als assistent-trainer van Jan Kromkamp. De 49-jarige Deventenaar brengt als oud-profvoetballer van FC Zwolle, Go Ahead Eagles, Motherwell FC, FC Den Bosch, Sparta en AGOVV veel ervaring met zich mee. Met de komst van Michels is de (technische) staf voor komend seizoen compleet. Afbeelding

Na zijn profloopbaan sloot Michels aan bij Excelsior ’31 waar hij na een seizoen de voetbalschoenen aan de wilgen hing. Vervolgens trainde hij de C1 en B1 bij de huidige Rijssense derdedivisionist en had hij zijn eigen voetbalschool. Tien jaar geleden nam de voormalig middenvelder afscheid van de voetballerij en richtte Michels zich op zijn eigen klussenbedrijf.

Toen Kromkamp onlangs belde met de vraag of hij assistent-trainer wilde worden, zei Michels dus niet direct ja. “Ik moest goed nadenken hoe ik mijn drukke weken zou kunnen combineren met csv Apeldoorn. Ik heb uiteindelijk besloten om het een jaar te gaan proberen omdat het ook weer kriebelt om het veld op te gaan.”

Ondanks dat Kromkamp en Michels beiden een verleden hebben bij Go Ahead Eagles, kennen zij elkaar niet goed. Kromkamp klopte namelijk net aan de deur bij het eerste elftal, toen Michels vertrok naar Schotland. Toch denkt Michels dat zij elkaar goed aan kunnen vullen. “Jan Kromkamp is wat rustiger en ik ben wat meer aanwezig. Ik denk dat dat een goede mix is. Jan geeft mij ook veel vrijheid en we gaan het echt samen oppakken. Samen de jonge spelersgroep beter maken. Ik denk daar een goede rol in te kunnen gaan spelen.”

Foto: Wouter van Zoeren

PB of oproep kan je ook via deze pagina insturen