Verlaat promotiefeest MASV, vv Emst, Roda’28, SV Epe en Elsweide

Beter laat dan nooit! Onder meer MASV, Roda’28 en Elsweide hebben donderdag alsnog van de KNVB te horen gekregen dat er een promotiefeest gevierd kan worden. Doordat de KNVB vergeten was enkele clubs uit de voorlopige indeling van volgend seizoen weg te halen, ontstond er alsnog een nieuwe promotielawine in het regionale zondagvoetbal. 

In Arnhem kan de vlag uit op Sportpark Malburgen West met de tweede opeenvolgende promotie voor MASV. De Arnhemmers eindigden op de eerste plek in de 2e klasse I met vijf punten voorsprong op SDOUC en promoveren voor de eerste keer in de clubgeschiedenis naar de eerste klasse. In het seizoen 2015/16 speelde MASV nog in de kelderklasse: een bijzonder knappe opmars met vier promoties binnen vijf jaar!

Ook in Winssen kreeg men met vertraging het goede nieuws. Roda’28 stond met het hoogste puntengemiddelde op de tweede positie in de vierde klasse E en keert daarmee na een seizoen weer terug in de derde klasse. Koploper SC Millingen heeft een lager puntengemiddelde dan Roda’28 en blijft (voorlopig?) nog in de vierde klasse.

Verrassend genoeg was er ook bij Elsweide alsnog promotienieuws. De Arnhemse blauw-rode formatie eindigde op de vierde plaats in de 5e klasse E maar promoveert door een groot aantal vrijgekomen plaatsen alsnog naar de vierde klasse. Eerder kregen Veluwezoom en De Hoven in deze competitie al goed nieuws van de KNVB. Voor het ambitieuze Elsweide is de promotie een prettige opsteker waardoor de Arnhemmers eindelijk de kelderklasse verlaten.

SV Epe speelde in de seizoenen 2011/2012 en 2017/2018 in de tweede klasse, maar zakte snel weer weg.

In de afgebroken competitie was de ploeg van De Haas koploper in de derde klasse B (twee nederlagen in 17 wedstrijden), met een opvallende rol voor topscorer Stefan Lokhorst (22 doelpunten).

Epe is na VV Emst – naar de vierde klasse – de tweede Veluwse club die via de achterdeur promoveert.

Door onze redactie©