Topscorer Chiel Driessen blijft SC Groessen trouw (interview)

Met zestien doelpunten werd Chiel Driessen topscorer van de Liemers in een seizoen dat niet afgemaakt werd. De linksbuiten van Groessen bleef daarmee nipt spits en ploeggenoot Rick Maatman voor. Driessen:  ,,De topscorerstitel werd op een gegeven moment wel een dingetje tussen Rick en mij. Het hele seizoen wisselden wij elkaar af aan de kop van het klassement en in de laatste wedstrijd tegen Sprinkhanen scoorde ik wel en hij niet. Dat was trouwens ook mijn mooiste goal van het seizoen. Ik passeerde aan de linkerkant mijn man en schoot vanaf een meter of twintig de bal prachtig in de rechter bovenhoek”.

De 20-jarige Driessen woont nog bij zijn ouders in Groessen en begon vorig jaar in Arnhem aan de HBO-studie Fiscaal recht. Het voor Groessen sterke maar wisselvallige seizoen eindigde na zestien speeldagen door de coronastop op de derde plaats. De snelle buitenspeler hierover: ,,De gezondheid gaat natuurlijk boven alles, maar het is natuurlijk wel zonde dat het zo geëindigd is. We draaiden met Groessen lekker mee in de kop van het klassement. Ik denk dat we ons wel hadden geplaatst voor de nacompetitie, maar promotie is weer wat anders. Voor Groessen is de vierde klasse ook een prima niveau”.

Chiel Driessen is een linksbuiten die een fraaie passeeractie combineert met snelheid en steeds meer scorend vermogen. Na seizoenen met zeven en elf goals liep de rechtspoot dit seizoen 1 op 1 met 16 doelpunten uit evenveel duels. De meeste treffers scoort Driessen door naar binnen te komen en af te drukken, opvallend genoeg scoorde de topscorer dit seizoen al zijn goals met zijn rechterbeen. Wie de vleugelflitser ziet voetballen, weet dat de vierde klasse niet het eindstation van de Groessenaar is. Ondanks belangstelling van onder meer Concordia Wehl, Duno, AVW’66 en OBW blijft de rechtsbenige linksbuiten Groessen trouw:  ,,We hebben echt een heel leuk team, ik voetbal met vrienden. Maar het is niet alleen gezelligheid, we willen ook presteren. Voor komend jaar is er een mooie formule gevonden zodat we met Groessen ook regelmatig op zaterdag spelen. Zelf heb ik ook een voorkeur voor het voetballen op zaterdag, het is dan drukker bij de club en met meer sfeer. Komend seizoen wil ik gewoon weer lekker voetballen en vaker scoren, daarna kijk ik wel verder”.

Door onze redactie©