PB l VV Heerde 1 en 2 vanaf nieuwe seizoen naar zaterdagvoetbal

VV Heerde heeft de voetballoze periode als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus benut om constructief naar haar toekomst te kijken. Middels een weloverwogen overlegstructuur zijn de behoeften van specifieke

doelgroepen binnen haar vereniging, de landelijke trends en de impact van een wijziging in koers nauwkeurig tegen het licht gehouden. Daarmee heeft het Dagelijks Bestuur in overleg met de Technische Commissie voorgesorteerd op haar toekomst. Heerde 1 en 2 gaan naar de zaterdag en het seizoen 2020-2021 wordt aangemerkt als overgangsjaar.

De historierijke geelzwarten uit Heerde, die dit jaar hun 108e verjaardag vieren, zullen dit overgangsjaar benutten om met haar prestatieve elftallen de overgang naar het zaterdagvoetbal zorgvuldig uit te voeren en te communiceren naar haar leden tijdens de Algemene Leden Vergadering verderop in dit kalenderjaar. Zorgvuldig betekent dat de impact van dit besluit in kaart gebracht wordt om hier vervolgens, in samenspraak met de verenigingsondersteuner vanuit de KNVB, een passend en doordacht plan van aanpak te schrijven. Tijdens dit overgangsjaar zal het tweede elftal van VV Heerde per direct de overstap maken naar de Zaterdag Reserve 4e Klasse. Het eerste elftal zal in het seizoen 2021-2022 volgen. Het 3e en 4e elftal zullen op hun geliefde zondag actief blijven, waardoor voor iedere doelgroep binnen de geelzwarte voetbalfamilie een passende plek om hun geliefde hobby en het gezamenlijke verenigingsleven te beleven.

De doelstelling van VV Heerde 1 in het komende seizoen zal onverminderd ambitieus zijn. Het doel is om met het eerste elftal niet aan prestatie in te boeten en zo hoog mogelijk te eindigen in Zondag 2e Klasse. Als gevolg van een dergelijke klassering kan VV Heerde een aanvraag doen om een seizoen later in de 3e Klasse van het zaterdagvoetbal in District Oost in te stromen, in plaats van dat men in de laagste (4e) klasse start. Met dit besluit, het overgangsjaar en het uitgebreide plan van aanpak, verwacht het bestuur van VV Heerde de continuïteit van de vereniging te waarborgen en minimaal nog eens 108 jaar aan historie toe te voegen aan het roemrijke bestaan van de vereniging.