FC Dinxperlo trekt stekker uit zaterdagteam vanwege spelerstekort

Fusieclub FC Dinxperlo heeft vanwege een tekort aan beschikbare spelers moeten besluiten na dit seizoen te stoppen met het eerste zaterdagteam. FC Dinxperlo eindigde dit seizoen met negen punten op de twaalfde positie in de 2e klasse G. FC Dinxperlo is na DFS de tweede hoog spelende zaterdagclub die wegvalt uit de bovenkant van de oostelijke voetbalpiramide, wat clubs als OVC’85, Hatto Heim en ONA’53 perspectief biedt voor een papieren promotie.

Het bestuur van FC Dinxperlo beschrijft in een brief aan de leden van FC Dinxperlo op de website dat er alles aan gedaan is om volgend seizoen toch met een zaterdagteam te starten. Uiteindelijk bleken er zelfs bij een papieren degradatie naar de derde klasse nog maar maximaal veertien spelers beschikbaar voor het zaterdagteam waardoor er geen draagvlak is voor een prestatieteam op de zaterdag. Vanwege het gebrek aan sportief perspectief was er ook nog geen trainer gevonden die Bas van Londen in Dinxperlo zou opvolgen. Van Londen begon in 2015 bij DZSV en was dit seizoen aan zijn vijfde jaar als trainer van het zaterdagteam bezig in Dinxperlo. Van Londen is volgend seizoen trainer van Concordia Wehl. Van de spelersgroep maken in ieder geval Niels en Max Tamboer en Jordi Sticker de overstap naar zondag hoofdklasser Silvolde.

 

Door onze redactie©