SDOO maakt per direct de overstap van zondag naar zaterdag

Arnhem- Op verzoek van de leden maakt SDOO komend seizoen al de overstap om met de selectieteams op zaterdag te gaan voetballen.De vereniging uit Heteren kwam afgelopen seizoen uit in de 5e klasse D van het zondagvoetbal en stond op de twaalfde positie toen het seizoen ten einde kwam. De 3-2 nederlaag bij SV AVIOS/DBV blijkt achteraf de laatste wedstrijd van het vlaggenschip op zondag te zijn. SDOO komt komend seizoen uit in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal en zal nu mogelijk buurtverenigingen als EMM Randwijk, Uchta, Kesteren, CHRC, Wodanseck, Elistha en Dodewaard op Sportpark Bretagne treffen.

Aanvankelijk was SDOO van plan om pas met ingang van het seizoen 2021-22 de switch van zondag naar zaterdag te maken. De voorzitter van SDOO informeerde dit weekend echter de leden per mail dat de selectieteams komend seizoen al naar zaterdag verhuizen. Dit op verzoek van een groot deel van de spelers en na overleg met de seniorencommissie, een werkgroep en hoofdtrainer Etienne Jansen. In het seizoen 2016-17 degradeerde SDOO vanuit de vierde klasse naar de kelderklasse van het zondagvoetbal. Het laatste grote sportieve succes op de zondag werd in 2015 behaald, toen SDOO via de nacompetitie naar de vierde klasse promoveerde.

 

Door onze redactie©