Goaltjesdief Cedric Badjeck op zoek naar club (interview)

Arnhem – Hoewel bijna alle clubs op zoek zijn naar een aanvaller met scorend vermogen zit Cedric Badjeck nog te wachten op zijn volgende uitdaging. De jongste eredivisiedebutant van FC Utrecht in de clubhistorie en erkend doelpuntenmaker van De Treffers en DFS hoopt snel een nieuwe club te vinden. De pas 25-jarige aanvaller kent geen twijfel: ,,Goaltjes maken is mijn beroep”.

Op zeventien jarige leeftijd debuteerde Badjeck met FC Utrecht in de Eredivisie, de snelle aanvaller had een veelbelovende carrière voor zich. Vanwege een vervelende enkelblessure die de in Kameroen geboren voorhoedespeler twee jaar parten speelde, kwam Badjeck uiteindelijk niet verder dan 11 eredivisiewedstrijden voor FC Utrecht en Excelsior en 1 goal op het hoogste Nederlandse niveau. Terwijl vriend en generatiegenoot Gyrano Kerk nog wekelijks schittert in de Eredivisie, deed de in Velp woonachtige Badjeck een stapje terug. In de Tweede Divisie maakte de linksbuiten furore bij De Treffers en leek een stap naar Spakenburg een mooie beloning. Mentale problemen voorkwamen de transfer naar het vissersdorp, maar twee jaar en heel veel doelpunten verder is Badjeck fitter en sterker dan ooit.

Met meer dan twintig goals bij het zaterdagteam van De Treffers schoot Badjeck zich weer in de belangstelling van gerenommeerde clubs en in combinatie met het starten van de studie Psychologie op de Vrije Universiteit van Amsterdam  vond de sympathieke aanvaller zijn geluk terug. Dit seizoen begon Badjeck bij de ambitieuze eersteklasser DFS in Opheusden: ,,De bedoeling was om zo snel mogelijk terug te keren naar de Hoofdklasse. Er werden goede spelers aangetrokken, we hadden een leuk team en een geweldige uitgangspositie om als kampioen te promoveren. Zelf was ik met negen goals in twaalf duels ook belangrijk. Door financiële problemen, de coronastop en een bestuurlijk besluit om met DFS te stoppen met prestatievoetbal eindigde het voetbalsprookje helaas met een anticlimax”.

Terwijl veel spelers van DFS inmiddels een nieuwe club hebben gevonden, wacht de topscorer nog steeds op een volgende stap. Badjeck: ,,Dat er nog weinig belangstelling is, verrast me eerlijk gezegd wel. Zonder arrogant te willen zijn, ben ik een garantie voor doelpunten en lig ik goed in de groep. Ik kan als valse linksbuiten spelen, als diepe spits of in een twee spitsensysteem. Ik ben topfit en hoef echt geen buitensporige bedragen met voetbal te verdienen. Hopelijk komt er snel een club, zelfs verhuizen is voor mij bespreekbaar. Ik wil gewoon dolgraag weer schitteren op het veld en genieten van dit prachtige spel”.

Door: onze redactie©