DVV stopt met eerste zaterdagteam

Na tien seizoenen lijkt het doek voor het eerste zaterdagteam van DVV te vallen. Het Duivense cultelftal slaagt er niet in om voor volgend seizoen een representatief elftal op de been te brengen. Het afgelopen seizoen eindigde DVV op een magere elfde positie in de 4e klasse A. Het laatste duel werd op 7 maart thuis met 0-3 verloren van De Paasberg, de laatste overwinning werd in januari in Oss tegen Cito geboekt: 2-5. Het zondagteam van DVV speelt in de derde klasse van het zondagvoetbal.

Leider Dennis Aerts is realistisch: ,,De afgelopen jaren werd het steeds moelijker om een elftal op de been te brengen. We worden allemaal wat ouder en blessuregevoeliger, bovendien missen we de extra klasse van de beginjaren toen het voetballen soms echt een feest was. De laatste jaren verschoof het hoogtepunt steeds meer naar de derde helft. We hebben het bestuur van DVV nog gevraagd om mee te denken naar een oplossing, maar als reactie kregen wij bericht dat de KNVB geïnformeerd was dat het zaterdagteam van DVV volgend seizoen zal stoppen”.

Het zaterdagteam van DVV begon in 2011 en promoveerde in 2014 naar de derde klasse.  Een jaar later degradeerde het Duivense vriendenteam ondanks 31 punten uit 26 duels naar de vierde klasse. De laatste jaren zakte de ploeg van promotiekandidaat steeds verder terug tot de elfde positie van dit seizoen.

Door onze redactie©