Evaluatie corona-seizoen met Elsweide trainer Rasid Gunes “Er valt nu een grote gat in mijn leven”

Arnhem – Coronavirus bepaalt ons leven op dit moment. Afgelopen week maakte KNVB bekend dat het seizoen voor amateurvoetbal abrupt voorbij is terwijl er nog minimaal acht wedstrijden uitgespeeld moesten worden, plus de nacompetitie. We namen contact op met trainers voor een evaluatie van het corona-seizoen.

Gunes is een echte liefhebber van het spelletje. Voor Elsweide pakt dit niet goed uit. Gunes is bezig aan zijn vijfde seizoen als trainer bij Elsweide en nog nooit was de kans op promotie zo dichtbij. Nacompetitie lag binnen handbereik en de motivatie van zijn team was uitstekend. Zij waren enorm gebrand om te promoveren. Dat zag je terug aan de trainingsopkomst van de spelers. Hij baalt uiteraard van de stop “Ik mis het enorm. Er valt nu een grote gat in mijn leven. De zondagen duurden nooit zo lang als de afgelopen weken.”

Covis-19 en voetbal

“Eerste instantie hoopte we natuurlijk dat we het seizoen konden uitspelen. Maar toen het duidelijk werd dat het toch groter was dan dat we dachten was het wel te verwachten dat het einde seizoen was. Ik vind de beslissing zeer begrijpelijk. Gezondheid gaat boven alles. Toch hoopte ik natuurlijk dat we nacompetities konden spelen omdat dat er dik in zat voor ons.”

Spelersgroep

“Iedereen heeft er uiteindelijk wel begrip voor. In het begin kreeg ik toch van veel spelers de vraag of we niet konden door trainen. We hebben nog contact via de groepsapp inderdaad. Dan zouden we denk ik alleen nog een afsluiting van het seizoen doen in de zin van een bijeenkomst denk ik.”

©Door onze verslaggever
OEFENWEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN AANVRAGEN VIA DEZE PAGINA