Evaluatie corona-seizoen met AGOVV trainer Gerrit Brouwer “Je mist vooral de contacten”

Arnhem – Nog nooit eerder vertoond. Afgelopen week maakte KNVB bekend dat het seizoen voor amateurvoetbal abrupt voorbij is terwijl er nog minimaal acht wedstrijden uitgespeeld moesten worden, plus de nacompetitie. We namen contact op met trainers voor een evaluatie van het corona-seizoen.

Covid-19 en voetbal

Dat het seizoen niet zou worden afgemaakt had trainer Gerrit Brouwer wel zien aankomen.

“Zo’n corona-virus is maar zo niet voorbij! Natuurlijk als ik mijn sportieve hart laat spreken, had ik graag gehoopt dat het seizoen nog kon worden afgesloten, maar verstandelijk was dit niet reëel! Het besluit van de KNVB is prima, alleen wat ik wel bijzonder vind, dat verenigingen nu een verzoek kunnen indienen om hoger of lager kunnen worden ingedeeld voor het aankomende seizoen. Zeker als er bijvoorbeeld 4 verenigingen op hetzelfde niveau hogerop willen en er maar plaats is voor 2. Welke afwegingen worden er dan gemaakt? Dit wordt toch ook niet bij het betaalde voetbal gedaan? Trek hierin gewoon één lijn!

Is er contact onderling?

“Spelers vinden het jammer, maar begrijpelijk! Ik heb ze een trainingsschema meegeven, zodat ze toch wat kunnen blijven doen! Via de groepsapp hebben we nog wel contact. Wat wel mooi is, dat de gehele staf onlangs een kaart van de selectie kreeg met een elftalfoto en een tekst erop! Echt super gaaf!”

Planning na 1 juni?

“Als er na 1 juni gevoetbald mag worden, wat ik trouwens niet geloof, dan zal de groep eerst weer moeten op getraind. En dan ben je zo weer 4-6 weken verder, dus blijf er weinig tijd over. De voorbereiding voor het seizoen is dan op korte termijn weer aan de orde. Je mist vooral de contacten nu!”

©Door onze verslaggever
OEFENWEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN AANVRAGEN VIA DEZE PAGINA