Duno strikt bondscoach Dastgir als nieuwe trainer

Anoush Dastgir is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Duno. Bij de Doorwerthse Hoofdklasser wordt de 30-jarige trainer de opvolger van Jan Oosterhuis. Dastgir gaat het trainerschap bij Duno combineren met zijn functie als bondscoach van Afghanistan en werkzaamheden als trainer bij de zondag eersteklasser NEC uit Nijmegen.

Afgelopen week werd duidelijk dat Duno Air ook komend seizoen nog hoofdsponsor van Duno is, maar dat de geldkraan grotendeels dichtgedraaid wordt en dat op Sportpark De Waaijenberg elk dubbeltje weer omgedraaid moet worden. In het belang van de vereniging besloot Jan Oosterhuis af te zien van contractverlenging en wordt Dastgir na Roy de Haan en Jan Oosterhuis de derde hoofdtrainer bij de houder van de districtsbeker binnen een jaar.

Met het aantrekken van de ambitieuze trainer en de contractverlenging van de middenvelders Bart van Brakel en Emilj Astamirov maakt Duno aan de onzekerheid over het voortbestaan van de vereniging een duidelijk einde. Duno zal ook volgend seizoen in de Hoofdklasse spelen. Als klap op de vuurpijl werd met Jur Driessen ook direct een versterking voor de selectie vastgelegd. De 20-jarige verdediger doorliep de hele jeugdopleiding van Vitesse en speelde dit seizoen bij Jong NEC.

Door onze redactie©