Evaluatie corona-seizoen met Rutger Schuijffel (hoofdtrainer RODA’28 Winssen) ” Teleurstellend want we zaten in een kampioensrace”

Arnhem – Nog nooit eerder vertoond. Afgelopen week maakte KNVB bekend dat het seizoen voor amateurvoetbal abrupt voorbij is terwijl er nog minimaal acht wedstrijden uitgespeeld moesten worden, plus de nacompetitie. We namen contact op met trainers voor een evaluatie van het corona-seizoen.

Samen met de trainer Koen Renswoude van klassegenoot SCP inventariseren Roda’28 en SCP momenteel om een MaasWaal Cup te organiseren. Dat betekent een soort toernooi met 6 tot 8 wedstrijden in juni, waarbij zij hopen dat alle 25 eerste elftallen in Het Land van Maas en Waal van verschillende niveaus meedoen; van 5e klasse tot en met Hoofdklasse. Wordt vervolgd, maar uiteraard alles onder voorbehoud van mogelijke vervolgmaatregelen. Na 27 april zullen wij meer weten van dit initiatief.
Covid-19 en voetbal
“Na de eerste maatregelen en gezien de snelle verspreiding hield ik rekening met het feit dat competitie niet door zou gaan. Wel hoop, maar dat bleek ijdele hoop. Begrijpelijk besluit, maar voor ons teleurstellend. We zaten in een kampioensrace, hebben de 1e periode gepakt en stonden na de eerste heenronde bovenaan. Dan is het erg zuur dat we deze missie niet kunnen afmaken, maar wederom blijkt weer dat voetbal de belangrijkste bijzaak van het leven is.
Spelersgroep
Spelers begrijpen het net zo goed. We hebben via de groepsapp contact en onlangs een keer een groepsskype georganiseerd. Dat was leuk, maar tegelijk ook raar, want het liefste wil je met die gasten op het veld staan!”
Tot slot, “Ik mis voetbal erg.Ik sta sinds mijn 8e drie per week op het veld en ben elke zaterdag met mijn kinderen op pad bij sc Woezik en elke zondag is het mijn dag! De laatste 21 jaar als trainer actief dus het is onderdeel van je weekprogramma en mijn ontspanning. Dit is een erg bijzondere situatie en het doet pijn om lege sportvelden te zien. Ik hoop dat het snel weer normaal kan worden, want vind het helemaal niks zo.”, aldus Schuijffel
©Door onze verslaggever
OEFENWEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN AANVRAGEN VIA DEZE PAGINA