Definitief vertrek FC Lienden(zo) uit top voetbalpiramide

Een nieuwe wederopstanding is uitgebleven, FC Lienden vertrekt definitief van het landelijke podium. De Betuwse club trekt het eerste zondagteam terug en gaat met het zaterdagteam in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal verder. Door de coronastop zou FC Lienden volgend seizoen toch in de Derde Divisie zondag kunnen blijven, maar er blijken onvoldoende middelen aanwezig om dit serieus te overwegen. Een korte flirt met NEC leek nog uitkomst te bieden, maar inmiddels is de kogel door de kerk en het vertrek definitief.

Lienden werd in 2015 en 2016 kampioen van de Topklasse Zondag  en eindigde in het eerste seizoen van de Tweede Divisie knap op de zesde plek. Ondanks torenhoge ambities verliep dit seizoen voor Lienden erg teleurstellend, vooral door een gebrek aan scorend vermogen en toekomstperspectief eindigde de ploeg uiteindelijk op de zestiende en voorlaatste positie in de Derde Divisie zondag. De laatste wedstrijd werd op 8 maart nog wel met 1-0 gewonnen van Quick. Djamel Boerstra maakte op De Abdijhof de winnende en uiteindelijk laatste goal voor Lienden.

Met het vertrek van Lienden wordt de Gelderse inbreng in de top van de voetbalpiramide verder beperkt. Volgend seizoen spelen De Treffers en TEC in de Tweede Divisie. Sparta Nijkerk, DVS’33 en VVOG komen uit in de Derde Divisie zaterdag. Op zondag is geen Gelderse derde divisieclub meer, maar spelen RKZVC, Juliana’31, AWC, LONGA’30 en Silvolde in de Hoofdklasse. Op zaterdag blijven AZSV, Duno, Achilles’29, SDC Putten en NSC Nijkerk actief op landelijk niveau in de Hoofdklasse.

 

Door onze redactie©