Evaluatie met trainer Erwin Koen ” Vreemde manier van afscheid moet nemen na zes seizoenen van Eldenia”

Arnhem – Nog nooit eerder vertoond. Afgelopen week maakte KNVB bekend dat het seizoen voor amateurvoetbal abrupt voorbij is terwijl er nog minimaal acht wedstrijden uitgespeeld moesten worden, plus de nacompetitie. We namen contact op met trainers voor een evaluatie van het corona-seizoen.

Na zes seizoenen neem Koen afscheid van Eldenia en vanaf komend seizoen wordt hij hoofdtrainer in Nijmegen bij Trekvogels.  Maar op een afscheid op deze manier baalt hij uiteraard van.  Zij stonden op een plek in de middenmoot met uitzicht op een plek voor de nacompetitie voor promotie. Dus Erwin Koen en zijn selectie hadden nog genoeg om voor te spelen. 

Covid-19 en voetbal

” Ik had het wel zien aankomen dat het seizoen beëindigt zou worden aangezien het virus zich nog steeds verspreid en er dus voor de spelers, begeleiders, supporters en vrijwilligers een risico is om elkaar te besmetten. Al vind ik het wel jammer omdat ik na 6 mooie seizoenen op een vreemde manier afscheid moet nemen van Eldenia.  Ik vind het een wel goed besluit. Als KNVB kan je het nooit iedereen naar de zin maken. Maar we moeten niet vergeten dat het “maar” amateurvoetbal is al betekent het voetbal wel heel veel voor de maatschappij. Iedereen baalde ervan maar de selectie begrijpt heel erg goed waarom dit besluit genomen is dus ze hebben er vrede mee. En het contact is er zeker nog vooral om te informeren of iedereen gezond is. 
Maar de gezondheid van mensen staat boven alles”

Hoe nu verder na 1 juni?

“Misschien goed om dan met de (nieuwe) selectie een paar weken te gaan trainen zodat de spelers in augustus als de start van het nieuwe seizoen begint er conditioneel weer wat beter voorstaan. En ik denk dat de spelers dit ook graag willen aangezien ze al lang niks meer gedaan hebben.”

Voetballoos leven, wennen?

“Ik mis het voetbal heel erg. Je merkt nu pas hoeveel tijd je er in de week mee bezig was. Ik heb ook nog 2 kleine mannen die voetballen dus bij ons was het 7 dagen in de week voetbal dus het is wel even wennen. Maar we maken er het beste van en hopen dat het virus z.s.m. zal verdwijnen en zoveel mogelijk mensen gezond blijven!”, aldus Koen.

©Door onze verslaggever
OEFENWEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN AANVRAGEN VIA DEZE PAGINA