Trainer Herko Engelsman van Loo somber over snelle herstart competitie (interview)

Loo won twee van de drie laatste competitieduels en was voor de coronastop aan een inhaalrace bezig om in de vierde klasse te blijven. Met nog tien wedstrijden op het programma staat de dorpsclub op de twaalfde positie, een nacompetitieplek. Trainer Herko Engelsman over de situatie: ,,Wij hebben op de donderdag dat er een streep door het voetbal gezet werd nog wel samen getraind. Zoals altijd was er een geweldige trainingsopkomst, dat sterke punt van ons is nu uiteraard weggevallen. Als staf hebben wij aangegeven dat we spelers die er behoefte aan hebben graag met een schema helpen en uiteraard proberen we de jongens een beetje te kietelen om zo fit mogelijk te blijven.

Verder nemen Niels Mattijssen en Dirk Thuss het voortouw in de groepsapp met gelopen trainingsrondjes en is het mooi dat veel spelers aanhaken. Mocht er straks weer gevoetbald worden, moeten wij na twee volle weken trainen ook weer kunnen spelen. Eerlijk gezegd ben ik bang dat het nog een tijd gaat duren, ik vrees dat in ons gebied de piek nog moet komen. Voor de KNVB zal het erg lastig zijn om een zo eerlijk mogelijke beslissing te nemen, duidelijk is dat wij als Loo daar wel afhankelijk van zijn.

En mocht er echt nog tot diep in de zomer gevoetbald worden, hebben wij met Swen Evers nog een mooie joker achter de hand. Hij komt halverwege juni terug uit Curaçao en kan dan nog mooi het verschil maken”. Voor volgend seizoen lijkt het grootste deel van de huidige selectie Loo trouw te blijven.

Door onze verslaggever©

Persberichten/kopij alleen via deze pagina insturen aub!