Onzekerheid over sportieve toekomst Duno

Bekerhouder Duno heeft voor volgend seizoen nog steeds geen selectiespelers of leden van de technische staf vastgelegd. De door Jan Oosterhuis getrainde Doorwerthse zaterdagclub staat momenteel op een dertiende positie in de Hoofdklasse A en is officieel nog niet zeker van klassebehoud. De Stichting Ondersteuning VV Duno heeft formeel alle contracten met de selectiespelers opgezegd, maar nog geen nieuwe aanbiedingen de deur uitgedaan. 

Na een op de ledenvergadering verkregen mandaat is Duno momenteel bovendien bezig met oriënterende gesprekken met RVW, CHRC en Redichem voor een mogelijke samenwerking of fusie vanaf het seizoen 2021-22. Het voornaamste hoofdpijndossier voor de in 1948 opgerichte Doorwerthse vereniging is de staat van Sportpark De Waaijenberg. De verouderde accommodatie is niet hoofdklassewaardig en de gemeente Renkum weigert in het sportpark te investeren. Mocht hoofdsponsor Duno Air zich terugtrekken bij Duno zal er zeer waarschijnlijk een einde aan de sportieve ambities van de club komen en daarmee ook een belangrijke drijfveer voor een mogelijke fusie verdwijnen.

 

Door onze redactie©