BREAKING l Koploper DFS Opheusden stopt met prestatievoetbal

DFS Opheusden draait na dit seizoen de geldkraan dicht en stopt met prestatievoetbal. Voor de spelers en technische staf van de huidige koploper van de 1e klasse D komt de mededeling van de clubleiding als een grote onplezierige verrassing. Met een voorsprong van zeven verliespunten op nummer twee SVZW was DFS hard onderweg om na de verrassende degradatie direct weer terug te keren in de Hoofdklasse. DFS is na Lienden en WAVV al de derde club uit de regio die na dit seizoen stopt met prestatievoetbal. Omdat het niet waarschijnlijk is dat DFS volgend seizoen met een eerste elftal op zondag zal spelen, zal de fusieclub uit Opheusden komend seizoen waarschijnlijk geen eerste elftal hebben. Een jaar later kan het vlaggenschip dan in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal instromen.

Na een langslepende interne strijd heeft het bestuur van DFS vrijdag de knoop doorgehakt. Door het jarenlange beleid om met een grote sponsor uitstekende externe voetballers naar Opheusden te halen, gaat een streep. Vanaf nu moet het eerste elftal weer een team worden met spelers uit Opheusden en directe omgeving. De clubleiding van DFS hoopt bij de KNVB voor elkaar te krijgen dat er volgend seizoen al in de vierde klasse gestart mag worden, maar het is niet waarschijnlijk dat de voetbalbond een uitzondering op de bestaande regelgeving maakt.

Na twee overtuigende kampioenschappen op rij maakte DFS in het seizoen 2014-15 haar debuut in de Hoofdklasse. Op Sportpark ’t Heerenland degradeerde de fusieclub direct weer uit de Hoofdklasse, maar na een nieuw kampioenschap in de eerste klasse speelde DFS nog drie seizoenen in de Hoofdklasse. De achtste positie in het seizoen 2017-18 zal als de beste klassering in de clubgeschiedenis de boeken ingaan.

 

Door onze redactie©