Trainer Jacob van Zanten komt belofte na en keert terug bij oude liefde VV Tricht

Na een sabbatical van een seizoen keert Jacob van Zanten als trainer terug in de voetballerij. De 50-jarige Van Zanten wordt komend seizoen trainer van VV Tricht onder 19-1, een team dat in de Hoofdklasse speelt en voor de doorstroming naar het eerste elftal moet zorgen. VV Tricht staat momenteel op de veertiende en laatste plek in de Zuidelijke 2e klasse F en krijgt met Frank Brands volgend seizoen ook een nieuwe trainer.

Van Zanten was in het verleden vijf jaar trainer van de reserves van VV Tricht, waarna hij negen seizoenen actief was bij het zaterdagteam van FC Lienden en vier jaar als assistent-trainer van Duno. Ook was Van Zanten nog anderhalf seizoen trainer bij BZS. Bij FC Lienden promoveerde het elftal van de bevlogen trainer van de vierde naar de eerste klasse en als assistent van trainer Lodewijk de Kruijf promoveerde Van Zanten met Duno van de tweede klasse naar de hoofdklasse en won hij de districtsbeker.

Van Zanten over zijn nieuwe club: ,,Na een jaar zonder club begon het toch weer te kriebelen, ik mis het om onderdeel van een team te zijn en ergens naar toe te werken. Ik heb al vijf mooie jaren bij VV Tricht gehad en heb de vorig jaar overleden oud-voorzitter Jan van Arkel beloofd nog eens terug te keren bij Tricht. Het is een gezellige vereniging en het ligt mij wel om met een jonge en enthousiaste groep aan de slag te gaan. Bovendien zit er genoeg kwaliteit in de selectie om lekker te kunnen werken, ik kijk er echt naar uit”.

 

Door onze redactie©