OWIOS wint de kraker diep in blessuretijd tegen VSCO (1-0)

Diep in blessuretijd stelde OWIOS de zege veilig tegen VSCO. De hele wedstrijd klopte OWIOS op de deur bij doelman Ten Klooster van VSCO en vlak voor het eindsignaal was het aanvoerder Bennie Veldhoen die een penalty verzilverde. Op basis van de krachtsverhouding een verdiende overwinning. Hierdoor boekt OWIOS weer drie belangrijke punten in de strijd op klassenbehoud en stijgt na de derde overwinning op rij naar de 9e plaats.

 

OWIOS legde de eerste helft een puike wedstrijd op de mat. OWIOS had het duel onder controle, maar verdedigend bleef het fysiek sterke VSCO overeind en was er eens een gaatje dan was altijd de goede keeper Ten Klooster. Met name op het middenveld won OWIOS de slag door het loopvermogen en techniek. Hierdoor kregen de voorwaartsen van VSCO niet de mogelijkheid om bij het doel van Jacco van Olst te komen. Reeds in de 2e minuut had Cornell Balk de score kunnen openen om VSCO de stellingen achterin te laten verlaten. Een prima pass van Corné Hamelink lanceerde Balk, maar alleen voor doelman Ten Klooster schoot hij te slap in. Ondanks veel balbezit moest OWIOS het hebben van enkele kopballen en schoten van net buiten de 16, maar kon OWIOS het net in de eerste helft niet laten bollen.

Afbeelding

In de 2e helft kwam VSCO iets meer uit haar schulp, maar gevaarlijk voor het doel van OWIOS werd het niet. Tien minuten in de 2e helft moest doelman Ten Klooster weer handelend optreden door een vrije trap van Bennie Veldhoen met de vingertoppen langs de paal te duwen. De corner die het opleverde werd ingekopt, maar door een VSCO-verdediger van de lijn gehaald. Na ruim een uur spelen tikte Ten Kooster het schot van Van Haagen net onder de lat vandaan. Even later maakte de jonge (20 jaar), overigens goed leidende arbiter Smit, er een echte derby van. Nadat doelman Ten Klooster een bal buiten het doelgebied losliet, was er een duel om de bal, waarbij vriend en vijand verbaasd was over een rode kaart voor verdediger Marco Hoogland van OWIOS. De arbiter was echter onverbiddelijk. VSCO rook bloed en zette aan voor een slotoffensief in de laatste 25 minuten, maar tot kansen leidde dit niet. Tien minuten later was het aantal weer in evenwicht na een tweede gele kaart voor Sander Stange na een overtreding op de middenlijn. Het laatste kwartier lag het spel meer open en ontstond er meer ruimte op het veld. OWIOS zette nog eens aan voor een slotoffensief. Dit werd beloond in blessuretijd. Diep in blessuretijd werd Mike Bastiaan werd vrijgespeeld in het strafschopgebied. Veel te wild liep een verdediger in en raakte Bastiaan. Arbiter Smit wees naar de strafschopstip. Het was aanvoerder Bennie Veldhoen die het vonnis velde en sportpark Bovenmolen liet ontploffen. OWIOS pakte verdiend de overwinning en kon drie belangrijke punten bijgeschreven en nam revanche op de wedstrijd in Oosterwolde.

 

Volgende week speelt OWIOS uit tegen Vroomshoopse Boys en de wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

Opstelling: Van Olst, De Boer, Hoogland, Veldhoen ©, Boon, Hamelink, Maat (85. Van ’t Oever), M. Bastiaan, Hamelink (71. Uitslag), Van Haagen, Vorsselman, Balk

 

Scoreverloop:

’90 – 1-0 Bennie Veldhoen (pen.)