Voorbeschouwing Districtsbeker Oost l “Vanavond drie wedstrijden in de achtste finales”

In de strijd om de oostelijke districtsbeker staan vanavond drie duels met Gelderse inbreng op het programma. Dos Kampen, Rohda Raalte en DTS’35 Ede hebben zich al voor de kwartfinale van de beker geplaatst en zijn daarmee nog slechts een overwinning van een plek in de voorronde van de landelijke KNVB Beker verwijderd. Vanavond worden SVZW- RKZVC, Duno- VVG’25 en DVS’33 Ermelo 2- Alverna gespeeld, morgen volgt nog Beuningse Boys-AWC. Columbia schakelde dinsdagavond met een 3-1 overwinning verrassend AZSV uit en speelt op een nader te bepalen datum tegen TVC’28.

RKZVC speelt vanavond om half acht in Wierden de lastige uitwedstrijd tegen SVZW. De zondag hoofdklasser uit Zieuwent won de laatste vier competitiewedstrijden en is daardoor gestegen naar de subtop in de Hoofdklasse B. Met SVZW treft RKZVC echter een zware opponent, de thuisploeg staat tweede in de sterke 1e klasse D van het zaterdagvoetbal en strijdt met DFS en DTS Ede om promotie naar de Hoofdklasse.

Duno ontvangt vanavond om acht uur op het kunstgrasveld van WVV Wageningen het dit seizoen zo sterk presterende VVG’25. De Doorwerthse bekerhouder kent een moeizaam jaar in de Hoofdklasse, maar is in bekerverband al ruim twee jaar ongeslagen. Eerder won Duno dit bekertoernooi onder meer de lastige uitwedstrijden tegen RKHVV, Concordia Wehl en WHC. VVG’25 versloeg in de vorige bekerronde knap ESA en de ploeg uit Gaanderen is na het kampioenschap van vorig seizoen in de vierde klasse ook in de 3e klasse D het team met de minste verliespunten en met OBW in gevecht voor het kampioenschap.

In Ermelo wordt vanavond om acht uur het duel tussen DVS’33 Ermelo 2 en Alverna afgetrapt. Het tweede team van de Ermelose derde divisionist is in de Reserve Hoofdklasse een middenmoter, maar won in de beker onder meer van De Tukkers, Be Quick’28, Epe, VVOP en Hulshorst. Tegenstander Alverna is in 2020 nog ongeslagen en won de laatste twee competitiewedstrijden met duidelijke cijfers van Best Vooruit en Unitas’30. De ploeg uit Wijchen is de trotse koploper in de zuidelijke 1e klasse C en kan het sterke seizoen extra glans geven door vanavond de kwartfinale van de districtsbeker te bereiken.

Door onze redactie