OWIOS pakt in inhaalduel tegen IJVV drie belangrijke punten

Op een wederom winderige zaterdagmiddag wint OWIOS dik verdiend van IJVV. De inhaalwedstrijd wordt met 3-0 gewonnen en zo gaat OWIOS de Zwolse ploegen ZAC en Be Quick’28 voorbij op de ranglijst.

Na twee minuten neemt Bennie Veldhoen een prima vrijetrap maar schiet net naast. In de 10de minuut snelt Cornell Balk op de goal af, omspeelt de keeper, maar speelt de bal net iets te ver voor hem uit waardoor de bal over de achterlijn verdwijnt. Na 18 minuten voetbal is het wel raak, Dennis de Boer geeft de bal voor en deze verdwijnt fantastisch in de kruising 1-0. Daarna krijgt OWIOS twee enorme kansen om de voorsprong te vergroten. Eerst een geweldig afstandsschot van Corné Hamelink, deze gaat net naast. Twee minuten later is het na goed doorzetten van Arjan Vorsselman, Erik van Haagen die goed inschiet maar keeper Jasper Fix keert uitstekend. Na 36 minuut voetbal, noteren we de enige kans voor rust van IJVV. Een prima vrijetrap van Lennard de Velde wordt goed gekeerd door van Olst. Via een fantastische uittrap van Jacco van Olst snelt Cornell Balk door de verdediging heen en wordt gevloerd door keeper Fix. De daarop volgende penalty wordt beheerst ingeschoten door Bennie Veldhoen 2-0. IJVV komt de tweede helft iets beter uit de startblokken wat in de 59ste minuut resulteert in een prima schot van Lennard de Velde die wederom gekeerd wordt door Jacco van Olst. In de 62ste minuut een prima corner, uitstekend ingekopt door Hoogland, maar wonderbaarlijk gered door keeper Fix. In de 67ste minuut is het IJVV dat bijna scoort maar Willem Bel mist de bal. In de 70ste minuut is het opnieuw Cornell Balk die zichzelf lanceert, passeert de keeper maar zijn inzet wordt nog net van de doellijn gehaald door een verdediger. Na 76 minuten voetbal gooit OWIOS de wedstrijd in het slot. Een cornerbal wordt door keeper Fix weg gestompt voor de voeten van Erik van Haagen, die vanuit een volley schitterend scoort. Daarna krijgt OWIOS tal van mogelijkheden om de score op te voeren maar het blijft 3-0. Een dik verdiende overwinning voor de formatie van trainer Wilfred Westerhuis.

Op 7 maart wacht thuis de derby tegen buurman VSCO. Wanneer OWIOS de inzet en het goede voetbal speelt zoals de afgelopen twee gewonnen wedstrijden dan kan het wederom een positief resultaat boeken. De wedstrijd op sportpark Bovenmolen begint om 17.00uur.

Opstelling OWIOS: Van Olst, Boon, Hoogland, Veldhoen ©, de Boer, M. Bastiaan, Maat, van Haagen, Hamelink, Balk, Vorsselman.

19e minuut 1-0 Dennis de Boer
39e minuut 2-0 Bennie Veldhoen
76e minuut 3-0 Erik van Haagen