Tweedeklasser WAVV stopt met eerste zondagteam

Donderdagavond is bekend geworden dat WAVV na dit seizoen stopt met het eerste zondagteam. De hoogst spelende Wageningse club staat momenteel op de keurige derde plaats in de 2e klasse I en speelde vorig seizoen nog in de eerste klasse. Dit seizoen begon WAVV al met een zaterdagteam en dat elftal zal volgend seizoen het vlaggenschip zijn op Sportpark Ketwich Verschuur. Buurman ONA’53 stopte vorig seizoen ook al met zondagvoetbal op niveau. Ook de andere Wageningse clubs (SKV, GVC en WVV Wageningen) spelen op zaterdag.

In een brief aan de leden maakte voorzitter Laurens bekend dat WAVV genoodzaakt is na dit seizoen te stoppen met prestatievoetbal op de zondag, “het is geen gemakkelijke, maar een weloverwogen beslissing geweest”. Maandag volgt nog een informatieavond voor de leden. Om het zondagvoetbal op niveau te kunnen blijven faciliteren, ontbreken de financiële middelen bij WAVV. Eerder al maakte enkele basisspelers bekend over te stappen naar de buren van ONA’53 en Bennekom. Het zondagteam van WAVV zal nog wel het seizoen afmaken.

 

Door onze redactie