SC Millingen verdient langs SCE

Een harde stormachtige wind vandaag waardoor er ballen die richting de Hoefseweg werden geschoten zo nu en dan op de Heerbaan terecht kwamen. Sam van der Velden schoot de bal vanaf de middenlijn richting SCE goal en had bijna succes. Dezelfde speler zag een bekeken schot op de paal eindigen. SCE deed te weinig mee waardoor Chiem Haukes slechts bij inzetten van Nick Sander en Richard Schür op zijn tellen moest passen. In de 27e minuut vertrok een voorzet van Maarten Smits richting SCE veste. Keeper Tang plukte de bal uit  de lucht maar liet die weer los. Frenk Huisman wilde zich van het leder meester maken. Dat lukte niet want Tang hield Huisman vast: penalty besliste de goed fluitende arbiter Molenaar. David Rüben maakte geen fout vanaf elfmeter: 1-0.

 

In het tweede bedrijf scoorde Millingen al vrij snel de 2-0. Maar de thuisclub had de pech dat de VAR in de persoon van SCE grensrechter Karel Creemers aanwezig was. Na overleg tussen scheidsrechter en Creemers werd de treffer geannuleerd. Een kwartier voor tijd verdubbelden de blauw-zwarten alsnog de score.  SCE linksback Guido Peters liet zich de bal afsnoepen door Sam van der Velden waarna keeper Tang kansloos was: 2-0. SCE was na rust aanvallend onmachtig waardoor Millingen keeper Haukes alleen in blessuretijd nog aan het werk moest. Thom Celissen tenslotte verzuimde de 3-0 op het scorebord te zetten want zijn riante kans eindigde langs de verkeerde kant van de paal.

 

Een prima zege vandaag met als resultaat dat SC Millingen in ieder geval tot 1 maart de nieuwe koploper is in de 4e klasse E. Namens het bestuur waren voorzitter Alex ten Westeneind en secretaris Theo Driessen na afloop in de kleedkamer aanwezig. Zij kwamen niet alleen met bier binnen maar ook met een attentie voor Dirk Spann. Deze kreeg vanwege zijn 150e competitie treffer als aandenken een mooi beeldje overhandigd.

 

Opstelling SC MILLINGEN:

 

Chiem Haukes, Rick Wolsing, Daan Arnts,  Bram Slotboom, David Rüben (aanvoerder), Menno Houkes, Dirk Spann (Tim Gesthuizen), Frenk Huisman, Niels Wingels (Thom Celissen),  Sam van der Velden (Owen Schenning) en Maarten Smits.

Opstelling SCE:

Diego Tang, Martin Sluijs, Rick Theunissen, Daniel Heidefeld, Guido Peters, Kay de Kluis, Luuk Schiphorst, Khalid Samaoui (Angelo Kilkens), Nicky Sander, Richard Schür (aanvoerder) (Max Buesink) en Kaj Dreis (Jayrell Terziyan).

 

Verslaggever Hein van de Wal