SC MILLINGEN SPITS D I R K S P A N N 1 5 0 K E E R R A A K

Het was zondag 5 april 2010 – Millingen speelde tijdens het seizoen 2009-2010 thuis tegen BVC’12. De uitslag: 7-0 en Dirk Spann scoorde 5 keer. Een record in zijn periode als spits bij de blauw-zwarten. 

Op 17-jarige leeftijd begon zijn carrière als “doelpuntenmachine”. Zijn eerste goal maakte hij op 14 september 2003. In de 5e minuut scoorde hij tijdens de 4-2 nederlaag uit bij Blauw Wit. Er zouden er nog vele volgen voordat hij op zondag 2 februari 2020 nummer 150 in competitieverband  voor zijn rekening nam. Die viel thuis tegen Overasseltse Boys toen Dirk van ver buiten de zestien de bal in het net schoot.

In totaal heeft hij nu gescoord tegen 44 verschillende clubs waarvan er een aantal al niet meer bestaan (SCH, TGB en SJN). Bij SCD’33 hebben ze een broertje dood aan de spits van SC Millingen want reeds 10 keer liet Spann het net van het team uit Deest bollen.

De teller had voor de 7-voudig topscorer van SC Millingen nog hoger kunnen staat want in het seizoen 2011-2012 speelde Dirk op de Stekkenberg voor Germania. Terwijl hij ook nog een jaar in het 3e elftal van SC Millingen zijn kunsten vertoonde. Wegens personeel gebrek moest hij toen een paar keer bij het 1e elftal mee doen waardoor hij toch 2 goals op zijn conto bij kon schrijven.

Zijn seizoenrecord staat op 17 treffers en dat gebeurde gedurende de voetbaljaargang: 2009-2010. Nummer 100 maakte Dirk tegen Eendracht’30 uit Mook. Dat gebeurde op 23 maart 2014 en natuurlijk op zijn bekende manier door een vrije trap vanaf 25 meter afstand ineens binnen te knallen.

 

Hein van de Wal