Punt in mindering voor zaterdagteam DIO’30 en AZ 2000

De KNVB heeft het zaterdagteam van DIO’30 en van AZ 2000-Elderveld bestraft met een punt in mindering naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens het onderlinge duel in december. Op 14 december werd het duel op Sportpark De Gelenberg in Druten in de slotfase tijdelijk gestaakt na een flink opstootje waarbij niet alleen spelers van beide clubs waren betrokken. Uiteindelijk bestrafte de scheidsrechter de grensrechter van DIO’30 en de leider van AZ 2000 met een rode kaart en werd de wedstrijd alsnog uitgespeeld. Ondanks een 1-3 achterstand won DIO’30 het duel uiteindelijk met 4-3.

In de 4e klasse A zijn inmiddels vier van de dertien clubs gestraft met punten in mindering. Oranje Blauw en DVV kregen al eerder drie punten in mindering vanwege het niet verschijnen bij een competitiewedstrijd. Ondanks het strafpunt blijft AZ 2000 achtste en DIO’30 negende.

 

Door onze redactie