Drie punten in mindering voor NSC Nijkerk

De KNVB heeft NSC Nijkerk met drie punten in mindering gestraft naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd tegen Buitenpost. De Nijkerkse hoofdklasser zakt door de drie strafpunten naar de negende positie, maar heeft nog steeds een relatief veilige voorsprong van acht verliespunten op een nacompetitieplek. 

Zaterdag 18 januari werd het competitieduel tussen NSC Nijkerk en hekkensluiter Buitenpost na 65 minuten gestaakt bij een 2-0 voorsprong voor NSC Nijkerk. Na een aantal overtredingen volgde een opstootje waarbij de scheidsrechter rode kaarten gaf aan Kevin van Essen (NSC) en Berend Schootstra (Buitenpost) en later ook aan Eyup Termelez (NSC). Ondanks een afkoelingsperiode besloot scheidsrechter Elissen het duel definitief te staken. NSC Nijkerk kreeg behalve drie punten in mindering ook een boete van 300 euro, Buitenpost kreeg ook een punt in mindering. Naar verwachting zal NSC Nijkerk tegen de forse straf in beroep gaan.

 

Door onze redactie©