3C l DVV (zo) pas in blessuretijd langs vv Montferland

Dankzij het winnende doelpunt van Jesse Dercks ver in de blessuretijd heeft DVV aan het vooruit gespeelde competitieduel tegen vv Montferland drie punten overgehouden. Op het Duivense kunstgrasveld eindigde het aantrekkelijke duel donderdagavond in een 3-2 overwinning voor DVV. Mede door de driepunter lijkt DVV bij de rentree in de derde klasse probleemloos in de middenmoot te eindigen en moet vv Montferland met HC’03 en Ruurlo tegen rechtstreekse degradatie strijden.

Vanwege de carnavalsoptocht in Braamt werd het duel in de 3e klasse C drie dagen eerder gespeeld. Beide ploegen misten de nodige sterkhouders, toch was het spelbeeld duidelijk. DVV probeerde met verzorgd voetbal de twee gevaarlijke aanvallers Jordi Lammertink en Robin van Haeren in stelling te brengen, terwijl het fysiek sterkere Montferland met de snelle Jordy Neervoort gokte op de ruimte achter de laatste lijn van de Duivenaren. Na een kwartier spelen kwam DVV op voorsprong nadat linksback Youri van Vulpen vanaf de achterlijn topscorer Lammertink bediende. In het restant van de eerste helft was Van Haeren nog tweemaal dichtbij een doelpunt en was Rick Kinnaer met een fraai gedrukt schot van buiten de zestien meter dichtbij de gelijkmaker.

Na rust kwam vv Montferland ijzersterk uit de startblokken en was binnen een kwartier de wedstrijd volledig gekanteld. Jordy Neervoort wist doelman Guus Vos tweemaal te verslaan en hiermee de kersverse fusieclub op voorsprong te zetten. Een kwartier voor tijd maakte Nick Hartjes op fraaie wijze de gelijkmaker en leek het duel in een puntendeling te gaan eindigen. Diep in de blessuretijd besliste Jesse Dercks echter anders door een vrije trap van invaller Joey Weber binnen te schieten: 3-2. Opvallend genoeg gaf DVV zondag in en tegen Doetinchem in de blessuretijd juist een voorsprong weg.

Door onze verslaggever©