Hectische week bij ONA’53, interim-trainer Mart Gerrist debuteert met overwinning

Koploper ONA’53 heeft een turbulente week achter de rug. Bij de Wageningse vierdeklasser stapte trainer Marcel Nijhuis per direct op nadat duidelijk werd dat zijn contract aan het einde van het seizoen niet verlengd zou worden vanwege twijfelende spelers. De ervaren assistent-trainer Mart Gerrist werd door bestuur en technische commissie naar voren geschoven en won als interim-trainer de lastige uitwedstrijd tegen Kesteren met 1-3.

Mart Gerrist over de situatie: ,,Woensdagavond werd Marcel Nijhuis door het bestuur verteld dat er in de spelersgroep teveel twijfel over een derde seizoen met de trainer was om het contract te verlengen, hierop heeft Marcel besloten per direct te stoppen bij ONA’53. Erg jammer, want ik heb goed met Marcel gewerkt en de spelersgroep had ook zeker met hem het seizoen willen afmaken. Donderdagmiddag ben ik naar Marcel gegaan om hem te proberen op andere gedachten te brengen, maar hij was heel resoluut. Bovendien begreep Marcel dat ik niet ook wilde stoppen. Ik heb het heel erg naar zijn zin bij ONA’53, dit is een geweldige club en bovendien dichtbij mij huis. Inmiddels ben ik 66, ik heb ervoor gekozen om dit seizoen als assistent van Marcel aan de slag te gaan bij ONA’53. Zo heb ik toch nog de wedstrijdspanning en ben ik actief bij het voetbal betrokken, zonder dat ik eindverantwoordelijk ben. Na het vertrek van Marcel is mij gevraagd om het seizoen als interim-trainer af te maken. Ik wil de club en de spelersgroep niet in de steek laten en de afgelopen dagen hebben bevestigd dat dit een goede keuze is. Zaterdag heb ik ook prettige ondersteuning gehad van Marcel Orlemans, de trainer van het tweede”.

Foto: ONA’53

Met de uitwedstrijd tegen Kesteren had Mart Gerrist niet direct de makkelijkste openingswedstrijd. Kesteren had de laatste vijf wedstrijden thuis gewonnen en is een lastig te bespelen ploeg met veel strijd. ONA’53 kwam op Sportpark De Leede ook nog op achterstand, maar centrale verdediger Tim Dierkes bracht de Wageningse koploper voor rust op gelijke hoogte. In de tweede helft besliste de titelfavoriet het duel dankzij een schitterend doelpunt van Lenie Onderstal en een benutte strafschop van Dierkes: 1-3. Door de zege behoudt ONA’53 de fraaie uitgangspositie: eerste achtervolger Dodewaard staat op een achterstand van vijf verliespunten. Zaterdag speelt ONA’53 de Wageningse derby tegen de studentenformatie van GVC.

 

Door onze redactie©