DTS Ede boekt knappe winst in Kampen, matchwinner Frank Hol

DTS Ede heeft vanmiddag het lastige uitduel in Kampen tegen Go Ahead winnend afgesloten. In de slotfase kroonde, de ingevallen spits, Frank Hol zich tot Matchwinner. Na eerst al onfortuinlijk te zijn geweest met een inzet op de lat, was het in de 88e minuut wel raak. Naar niet veel later bleek de winnende treffer. Eindstand 0-1.

Verslag: René Willemsen
Vandaag moest DTS Ede op bezoek bij Go Ahead Kampen. Een heuse “angstgegner” zo is gebleken in de afgelopen jaren. De laatste edities in Kampen werden allen winnend afgesloten door de thuisploeg. Hoe anders is de thuisbalans van de Edenaren. De openingswedstrijd dit seizoen werd door de blauwwitten met een overtuigende 5-0 zege afgesloten. Go Ahead had voorafgaand aan dit duel slechts tien punten bij elkaar weten voetballen. DTS Ede, wat vorige week nog verraste met een overwinning op SVZW, had er veertien meer.
De eerste helft was er vandaag niet een die tot de verbeelding deed spreken. De thuisploeg had haar huiswerk goed gedaan en had een strak speelplan om de Edenaren niet in haar spel te laten komen. Het plan werkte. Lang was er sprake van een status quo. Er waren voor beide ploegen wel enkele mogelijkheden, maar ook niet meer dan dat. De enige opwinding ontstond bij een opstootje in de 25e minuut waarbij Niek van Enk fel doorging op Sil Buikema aan de zijlijn. Niet veel eerder had hij ook al aan de noodrem getrokken bij Bram Holtman. Een gele kaart was zijn beloning en het opstootje werd snel beeindigd. Aan het einde van de eerste helft moest David Scholte behandeld worden en hij bleef geblesseerd achter in de kleedruimte.
Na de thee werd het meer een wedstrijd. De inzet van Go Ahead Kampen was groots, maar DTS Ede kwam steeds vaker aan de bal. Al had het moeite met de wind die schuin over het veld stak. Dit leidde meerdere malen tot dieptepasses die over de achterlijn liepen. Met het inbrengen van Frank Hol gaf coach Spies een signaal af. De Edese ploeg wilde, in de strijd om de tweede periode, vol voor de winst gaan. Het sorteerde effect. De thuisploeg moest kiezen en Jamal Ouassif kon enige malen op avontuur. In de 69e minuut wist hij af te leggen op de inkomende Frank Hol die van dichtbij de lat raakte. DTS Ede ging door en Go Ahead Kampen moest terug. Zij kregen het moeilijk en er waren enige onderbrekingen vanwege blessurebehandelingen. Nog een aanvallende wissel – Mohamed Laukili werd gebracht – deed de Kamper defensie nog meer kraken. En de beloning voor DTS Ede volgde. Twee minuten voor tijd wist Frank Hol de bal binnen te schuiven in de linkerhoek na een perfecte pass van Jasper Verstraten; 0-1. Die klap kwam de thuisploeg niet meer te boven. Ondanks zeven minuten extra speeltijd was het juist DTS Ede wat het gevaarlijkst was in deze extra minuten speeltijd.
Daarmee boekt DTS Ede een knappe overwinning en blijft het meestrijden om de tweede periode. Tevens klimt het wederom een plaatsje op de ranglijst. De inschotenbewoners zijn nu op de derde plaats terug te vinden van de 1e klasse D. Komend weekend vervolgt DTS Ede de competitie met een thuisduel tegen Nunspeet.
Go Ahead Kampen – DTS Ede 0-1 (0-0)
Doelpunten: 88. Frank Hol 0-1
Gele kaarten: Niek van Enk, Jurrien van der Horst, Jasper Verstraten
Go Ahead Kampen:
Joar Terpstra, Bram van Enk (70. Sven Hellendoorn) (77. Nick Hendriks), Dennis van der Wal, Michael Lanting, Arjan Wiegers, Niek van Enk, Wilbert Wessels, Timothy Fechter, Mick Strieker, Samier Merraki, Adi Draganovic.
DTS Ede:
Robin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema, Joel van Wijk, Kevin van Velthuizen, Jurrien van der Horst (76. Mohamed Laukili), Jasper Verstraten, David Scholte (46. Michel Hol), Jesse Buikema (66. Frank Hol), Remco Speelziek, Jamal Ouassif.