Trainerscarrousel l Wilco Klop per direct van SC Rheden naar Be Quick Zutphen

Wilco Klop is met onmiddellijke ingang de nieuwe trainer van zaterdag tweedeklasser Be Quick Zutphen. De ervaren trainer is bovendien per direct vertrokken bij zondag derdeklasser SC Rheden, nadat al eerder bekend werd dat de samenwerking tussen Klop en de fusieclub aan het einde van het seizoen beëindigd zou worden. 

Dinsdagavond werd bekend dat Klop per direct SC Rheden inwisselt voor Be Quick Zutphen. Na een sabbatical was de voormalige profvoetballer van Vitesse en NEC in 2018 in zijn woonplaats Rheden begonnen als trainer van SC Rheden. Vorig seizoen eindigde de fusieclub als zesde in de 3e klasse van het zondagvoetbal, dit seizoen staat SC Rheden op de derde plaats in de 3e klasse C. Onlangs werd al bekend dat het ambitieniveau van trainer en club van elkaar verschillen en dat de samenwerking na dit seizoen zou eindigen. Klop was in het verleden onder meer trainer van Hatert, OBW, Babberich, WAVV, Longa’30, HSC’21 en De Bataven.

Bij Be Quick Zutphen wordt Klop de opvolger van Yoessof Aaroub die in de winterstop vertrok. Na twee achtereenvolgende kampioenschappen is de zaterdagclub uit Zutphen na dertien wedstrijden de puntloze hekkensluiter in de 2e klasse G. De gedoodverfde degradatiekandidaat verloor zaterdag van directe concurrent Lelystad’67 met 4-0. Zaterdag debuteert Klop met Be Quick Zupthen op Sportpark Het Zuidveen met een thuiswedstrijd tegen middenmoter De Valleivogels.

 

Door onze redactie©