Beloften competitie l Winst De Graafschap, remise Vitesse, verlies NEC

Maandagmiddag heeft Jong De Graafschap ook de tweede competitiewedstrijd na de winterstop gewonnen. Dankzij twee treffers in de slotfase werd Jong Fortuna Sittard in Limburg met 2-4 verslagen. De beloftenploeg van trainer Jan Vreman is nu koploper van Poule B. Verdediger Milan Hilderink maakte voor rust de gelijkmaker, in de tweede helft bracht spits Joey Lieshout de Doetinchemmers op voorsprong. Na de gelijkmaker van Fortuna Sittard waren invaller Nick Kaaijmolen en de behendige buitenspeler Walid Ould-Chikh in de laatste vijf minuten verantwoordelijk voor de knappe 2-4 overwinning.

Net als de hoofdmacht hebben ook de reserves van Vitesse met 1-1 gelijk gespeeld tegen Emmen. Op De Oude Meerdijk kwam Jong Vitesse na tien minuten in de tweede helft op voorsprong dankzij een doelpunt van Lars ten Teije. Vanwege een handsbal werd doelman Bayazit niet veel later met een rode kaart van het veld gestuurd. Met invaldoelman Joey Kesting in de ploeg en een man minder moesten de beloften van Vitesse al snel een tegentreffer incasseren: 1-1. Bij Vitesse maakte Kuijpers zijn rentree na een vervelende blessure en was ook Musaba van de partij.

Op De Eendracht verloor NEC 2 maandagmiddag na een aantrekkelijke wedstrijd in de slotfase met 2-3 van Willem II 2. Halverwege stonden de Nijmegenaren al op een 1-2 achterstand tegen de door Arno Arts gecoachte Tilburgse beloftenploeg. Voor rust maakte Thomas Beekman met een kopbal de gelijkmaker. Na een uur spelen scoorde Aijman Sellouf na een prima uitgespeelde aanval de 2-2. Uiteindelijk passeerde Kabangu doelman Alessio Budel in de slotfase voor de derde keer: 2-3. Bij NEC 2 deden onder meer Tom van de Looi, Tom Overtoom, Souffian Elkarouani en Cas Odenthal mee.

Door onze redactie©