Trainer Bert van Hunenstijn verlaat FC Horst voor avontuur bij 2e Divisionist HHC Hardenberg

ERMELO – Ermeloër Bert van Hunenstijn wordt de nieuwe hoofdtrainer van Tweede Divisionist HHC Hardenberg, zo meldt de club uit Hardenberg. Van Hunenstijn volgt de vertrekkende Gert Jan Karsten op, die aan het eind van het seizoen naar Urk vertrekt. De Ermelose hoofdtrainer start medio 2020 op Sportpark De Boshoek.

Van Hunenstijn (51) was eerder werkzaam bij SDCP en van 2017 tot vorig jaar 2019 hoofdtrainer bij Derde Divisionist DVS’33 Ermelo. Na twee seizoenen, waarin naast goede resultaten ook veel onrust was in de ploeg, besloot de hoofdtrainer de eer aan zichzelf te houden. ,,DVS’33 kan het nu wel zonder mij,’’ vertelde hij toentertijd. Begin dit jaar werd Van Hunenstijn interim-trainer bij Tweede Klasser FC Horst nadat Martijn Kruis de club plotseling verliet. Een vriendendienst, zoals Van Hunenstijn zelf aangaf. En nu gaat de Ermeloër dus naar Hardenberg. Op de website van de club valt te lezen dat voorzitter Bert Beun blij ismet de komst van Van Hunenstijn. ,,HHC Hardenberg is een club van naam en faam met een selectie die goed presteert en grotendeels blijft. Dat vraagt om een trainer die vanuit deze elementen in staat is te kijken hoe een volgende stap, passend bij onze clubcultuur, gemaakt kan worden. Qua vakkennis en als persoon is Bert van Hunenstijn de ideale opvolger van Gert Jan Karsten.‘’

Vlees

Van Hunenstijn zelf is uiteraard ook enthousiast. ,,Het is een prachtige uitdaging. Het voelt goed van beide kanten. De gesprekken met technisch manager Gert Heerkes en het bestuur verliepen aan beide kanten heel prettig. Men wilde echt weten welk vlees ze in de kuip hebben, dus we hebben veel met elkaar gesproken. HHC Hardenberg is een prachtige club en ik kijk ernaar uit om te beginnen.’’

Door: ErmelovanNU