Alverna ontsnapt aan nederlaag in de topper tegen Brabantia

Lange tijd zag het er naar uit dat de koppositie over zou gaan naar Brabantia, maar in extremis wist Alverna er nog een gelijkspel uit te halen, en behoud het de koppositie. Eindstand 2-2.

Al in de eerste minuut liet Brabantia spits Moreno Koenders zien waarom hij topschutter van de eerste klasse is, onder druk van Jari van Ginkel wist hij met een boogbal Robert Zaalman tot een redding te dwingen. Ook in het vervolg van de eerste helft hadden Jari van Ginkel en Jurre Grotenhuis de handen vol aan Koenders, ook backs Dennis Arts en Danny Meijer hadden moeite met de razend snelle vleugels van Brabantia. In het eerste kwartier had Alverna nog wel een licht overwicht, en kreeg het mogelijkheden via Arthur vd Eeckhout, Cas vd Wal en Mels Lantang, maar hun schoten miste richting of kracht. Vervolgens nam Brabantia het initiatief over, in eerste instantie probeerde men het met lange ballen, maar was daarin kansloos tegen de Alverna verdediging. Pas toen men de snelheid van de vleugels ging gebruiken kwam er echt gevaar, en moest Robert Zaalman enkele keren handelend optreden. Het veniijn zat in de slotfase, de schrijver had spits Moreno Koenders schijnbaar geprikkeld door te schrijven dat hij nog nooit tegen Alverna gescoord had, want binnen vier minuten had hij er twee inliggen. De eerste was wat gelukkig doordat zijn schot via een Alverna verdediger een curve kreeg waardoor Robert Zaalman kansloos was. De tweede was een goed uitgespeelde kans nadat een slechte Alverna ingooi onderschept werd, en Alef Joao, Koenders in staat stelde de 0-2 te maken.

Ook vlak na rust moest Robert Zaalman zich nog een keer strekken om een Brabantia kans onschadelijk te maken, maar langzaam aan nam/kreeg Alverna het initiatief. Brabantia zakte in en liet het balbezit aan Alverna, en bleef loeren om met snelle uitvallen de wedstrijd in het slot te gooien. Alverna was door de kleine ruimtes voetballend niet in staat om veel kansen af te dwingen. Arthur vd Eeckhout na een hoekschop, en Johnny Dobson na een voorzet van Danny Meijer kregen nog wel kansjes maar kwamen niet tot scoren. Het laatste half uur besloot men het over een ander boeg te gooien, Jari van Ginkel werd naar voor gestuurd, en de moegestreden Derek de Bruijn, alsook de fletse Owen Mbila werden vervangen door Danny Vos en Lorenzo Rieken. Met lange ballen werd geprobeerd gevaar te stichten voor het Eindhovense doel, Jari van Ginkel en Johnny Dobson dwongen doelman Baggermans nog wel tot reddingen, maar de doelman liet zich niet passeren. Tien minuten voor tijd speelde coach Borojevic zijn laatste troef uit, de kopsterke Rick van Ginkel loste Arthur vd Eeckhout af en werd naast  zijn naamgenoot in de spits geposteerd. Ook dit sorteerde geen effect tot de blessuretijd begon, doordat Brabantia vanaf het begin van de tweede helft alles aangreep om tijd te trekken, liet scheidsrechter Koster behoorlijk lang doorspelen. Juist in die tijd sloeg Alverna twee keer toe, eerst was het Jari van Ginkel die als eerste een voet kreeg tegen de bal na een hoekschop(1-2). Nog dieper in de extra tijd was het Rick van Ginkel die met een bekeken bal Baggermans voor de tweede keer verschalkte en de 2-2 binnen schoot. Alverna kreeg loon naar werken, en behoud de koppositie. Begrip hebbend voor de teleurstelling bij Brabantia zijn er na de wedstrijd toch dingen gebeurd(vernielingen, beledigen scheidsrechter) die niet goed te praten zijn, waarbij zeker het gedrag van een ervaren trainer niet is om over naar huis te schrijven.

Dat Alverna er nog een punt uithaalde was zeker de verdienste van de werklust van de ploeg. Man van de Wedstrijd was Danny Meijer die het negentig minuten volhield als links achter.

Opstelling Alverna:
Robert Zaalman:
Dennis Arts, Jari v Ginkel ©, Jurre Grotenhuis, Danny Meijer,:
Mels Lantang, Cas vd Wal
Owen Mbila(’60 Lorenzo Rieken), Derek de Bruijn(’60 Danny Vos), Johnny Dobson
Arthur vd Eeckhout (’80 Rick van Ginkel)