Voorbeschouwing l Brabantia ontvangt zondag koploper Alverna

Zondag staat voor Alverna de topper tegen Brabantia op het programma, koploper Alverna ontvangt op het eigen ‘Bospad’ het op de tweede plaats staande Brabantia. Om koploper te blijven zal er gewonnen moeten worden, want naast Brabantia zitten ook Top en Nec op het vinkentouw. Top ontvangt thuis Eindhoven av, en Nec ontvangt Nemelaer.

In de vorige seizoenen hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht, Alverna won twee keer, Brabantia een keer en een keer werd er gelijk gespeeld. Ook op de ranglijst was er in 17/18 weinig verschil, Brabantia werd negende en Alverna ontliep met een elfde plaats ternauwernood nacompetitie. Vorig seizoen misten beide ploegen in de laatste wedstrijd de nacompetitie, Alverna met een vijfde plaats voor promotie, en Brabantia met een elfde plaats voor degradatie. Maar nu staan de beide ploegen dus halfweg de competitie op een en twee.

Sterke troef van Brabantia is de laatste jaren spits Moreno Koenders, die in 17/18 dertien keer doel trof, vorig seizoen kwam hij mede door blessure’s maar tot zeven treffers, maar dit seizoen staat de teller al op vijftien. In Alverna’s voordeel spreekt dat Koenders tegen Alverna nog nooit scoorde. Alverna’s Sander Bisseling echter scoorde vorig seizoen in beide wedstrijden tegen Brabantia, thuis scoorde hij de winnende 3-2, en uit de enige treffer in de met 2-1 verloren wedstrijd.

Alverna gaat met een volledig fitte selectie het duel aan, het is aan de trainers Borojevic en Dag om de keuzes te maken. Gaat Alverna op het eigen vertrouwde ‘gras’ de punten pakken? Reacties waren er op het verslag van jl wedstrijd tegen HVCH, er was een gras liefhebber die de vergelijking maakte met betaald voetbal, waar misschien één wedstrijd per week op gevoetbald word, ten opzichte van amateurclubs waar het hele weekend wedstrijden op zijn, en vaak ook nog op getraind word.