Futsal Apeldoorn hervat competitie met een zege op White Stones

Futsal Apeldoorn doet het in thuishaven sporthal Mheenpark uitstekend en wist vrijwel alle wedstrijden al winnend af te sluiten. Zo ook vrijdagavond, toen rode lantaarndrager White Stones met 5-2 werd verslagen.

“Ook slechte wedstrijden moet je winnen”, een aloud cliché dat vaak door spelers en trainers in de mond wordt genomen tijdens een interview. Vrijdagavond ging dit ook op voor Futsal Apeldoorn. Doordat de tegenstander White Stones uit Egmond aan den Hoef zich voor de goal ingroef, konden de Apeldoorners maar moeilijk aan het voetballen toekomen.

Een handjevol toeschouwers moest bijna een kwartier zuivere speeltijd wachten tot het eerste doelpunt zich aandeed. Cihan Ozcan opende (1-0) en sloot (5-2) de score en zorgde met deze twee doelpunten dat hij op de eerste plaats in het topscorers klassement van zijn ploeg terecht kwam.

Een half uur verder in de wedstrijd kon er weer gejuicht worden. Redouan Boundati (1x) en Adem Kocak (2x) zorgden binnen drie minuten dat er een bijna onoverbrugbare voorsprong op het scorebord prijkte, 4-1.

“Het voetballen werd ons zeer moeilijk gemaakt door White Stones. Zij parkeerden dikwijls de bus, waardoor wij continu van achteruit moesten spelen. Eigenlijk hadden we met meer doelpunten verschil moeten winnen, maar de kansen werden keer op keer om zeep geholpen door de tegenstander. Ook waren wij niet gelukkig in de afronding. Al met al kunnen we toch zeer tevreden zijn met het resultaat en sluiten we nu aan bij de subtop,” aldus teammanager Paul Esser.

Of Futsal Apeldoorn deze goede thuisreeks kan voortzetten, is nog maar de vraag. Aanstaande vrijdag komt namelijk koploper ASV Lebo uit Amsterdam op bezoek en zullen de mannen van Mohammed Botaarourt alles op alles moeten zetten om het als zesde geklasseerde FC M.A.R.L.E.N.E. te passeren op de ranglijst.

Door: Rene Hulshoff