Trainer Wim Bleijenberg over zijn overstap van GSV’38 naar concurrent SC Westervoort (interview)

Begin december maakte SC Westervoort bekend dat Wim Bleijenberg volgend seizoen Harold Dengerink opvolgt als trainer van de zondag vierdeklasser. Bleijenberg is momenteel trainer van concurrent GSV’38 en had net aangegeven aan het einde van dit seizoen na drie jaar te stoppen in Giesbeek. Op initiatief van Westervoort gingen beide partijen met elkaar in gesprek met een snel akkoord als gevolg. De afgelopen seizoenen waren de prestaties van GSV’38 en Westervoort sportief gezien vergelijkbaar. Toch ziet Bleijenberg verschillen: ,,Het is duidelijk dat Westervoort de randzaken uitstekend voor elkaar heeft, met prima faciliteiten en een kunstgrasveld. Dat is voor een trainer prettig, dan weet je in ieder geval zeker dat je tweemaal per week kunt trainen. Ook denk ik dat er bij Westervoort in de breedte wat meer mogelijk is dan in Giesbeek. Maar voor de duidelijkheid: ik heb het bij GSV’38 ook naar mijn zin, dit is echt een hele leuke vereniging”.
De trainerscarrière van Bleijenberg kent eigenlijk geen dieptepunt. Na een start als jeugdtrainer bij ESA was Bleijenberg assistent-trainer en interim-trainer bij Jonge Kracht (destijds eersteklasser). Hierna was hij drie jaar werkzaam bij FC Zutphen, vijf jaar bij GVA en nu alweer bijna drie jaar bij GSV’38. Aan de andere kant was Bleijenberg ook nog niet werkzaam in de tweede of derde klasse.

Bleijenberg: ,,Misschien heb ik geluk met de clubs gehad, maar ik ben inderdaad nooit ergens voortijdig vertrokken. Ik probeer een menselijke trainer te zijn met duidelijke normen en waarden en vergeet ook niet dat voetballen voor de spelers hun hobby is en dat plezier dus voorop moet staan. Ik probeer van te voren duidelijk te zijn, ga tijdens de wedstrijd geen gekke dingen doen. Ik werk graag met een kritische spelersgroep met veel interactie. De gesprekken met Westervoort verliepen uitstekend, dan hoef ik niet op een andere club te wachten die toevallig een niveau hoger speelt”.
Nadat in de openingsronde GSV’38 en Westervoort elkaar in Giesbeek al troffen met een doelpuntloos gelijkspel, staat voor zondag 2 februari de return op Sportpark Naederhuyse in de agenda. Bleijenberg: ,,Daar kijk ik wel naar uit, dat is toch wel een speciale wedstrijd in de positieve zin van het woord. Tot het eind van het seizoen is het belang van GSV’38 mijn belang, dat zal iedereen begrijpen. Sowieso is deze competitie voor mij heel bijzonder met een top vijf waarin twee clubs zitten waar ik trainer was en met mijn huidige en toekomstige club”.

Door onze redactie©