Tussenbalans l FC Bergh trainer Patrick Baltus “Doelstelling hebben we als groep snel bijgesteld”

Arnhem – Tijdens de winterstop gaat Het Gelderse Voetbal van iedere klasse een tussenbalans opmaken. Hoe staan de clubs ervoor en wat is de prognose in het verloop van de huidige competitie.

Afgelopen zomer fuseerden drie clubs die nu verder gaan als FC Bergh. Arnhemmer Patrick Baltus was aangesteld om daarvan een behoorlijke selectie te maken dat mee zou doen met de kampioenschap in de 4e klasse. Maar de aanvulling vanuit Stokkum en Lengel bleef  minimaal, ook dat heeft tijd nodig. De hele fusie is perfect gelopen Baltus vindt dat iedereen al aardig geïntegreerd is.
Verwachtingen voor het seizoen
Na de degradatie van MvR was er druk om weer zo snel mogelijk weer te gaan promoveren.  Baltus legt uit hoe dat komt, “Ja je moet niet vergeten dat 5e klasse heel wat anders is dan voetballen in de 4e klasse.  Ik moet eerlijk zeggen ik en het team hadden aan het begin andere verwachtingen. MvR (Fc Bergh) was gedegradeerd en de verwachting was dat we wel even mee zouden gaan doen om het kampioenschap.”
Doelstelling bijgesteld
Baltus, “Ja, de doelstelling hebben we als groep snel bijgesteld. We hebben een vrij nieuwe (talentvolle, jonge) groep en spelen nog te wisselvallig. Dus dit jaar is voor mij maar zeker ook voor de jongens een jaar om aan elkaar te wennen en de competitie te ontdekken. Over het algemeen ben ik over de ontwikkeling van het team zeer zeker tevreden. Ook hierin is een hele omslag gemaakt, ik wil dat ze voetballen en bepalend zijn i.p.v alleen maar hard werken en veel achter de bal aan lopen. Nu is hard werken natuurlijk altijd een must maar nu wil ik ook dat we goed voetbal laten zien en dat doen we bij vlagen ook zeer zeker. Alleen dat moet veel constanter.”
Zondagvoetbal
Baltus kent zaterdagvoetbal uit de regio i.v.m. zijn periode bij AZ2000. Zondagvoetbal uit de regio Monferland is voor hem nieuw. “Sommige ploegen hebben mij zeer verrast met mooi en aantrekkelijk voetbal. Maar tot nu toe zijn wij alleen door FC Dinxperlo overklast en de rest hadden we zeker niet hoeven verliezen, hier waren we op zijn minst gelijkwaardig of zelfs beter maar vergeten we het af te maken.”
Verwachtingen voor 2e seizoenshelft
“Onze verwachtingen zijn om iedere wedstrijd beter te worden en te leren van onze fouten, en aantrekkelijk en fris voetbal te spelen. Daarnaast zal de doelstelling zijn om in ieder geval meer punten te halen dan in de eerste helft van de competitie. Fc Dinxperlo (top favoriet) en Vv Gendringen”
Door de redactie©