OWIOS thuis tegen oude bekende Sparta Enschede

OWIOS speelt zaterdag in Oldebroek haar laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Sparta Enschede.

De wedstrijd op sportpark Bovenmolen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. Braaksma.
OWIOS komt weer een oude, bekende tegenstander tegen. In het verleden zat men vaak bij elkaar in de competitie. Voor Sparta Enschede is dit het 4e seizoen in de 2e klasse H. Vorig jaar werd Sparta Enschede op doelsaldo tweede in de 2e klasse H. In het seizoen 2013-2014 kwamen beide ploegen elkaar voor het laatst tegen. In Enschede werd het 0-0, maar in de thuiswedstrijd zegevierde OWIOS met 2-0 door twee doelpunten van Cornell Balk.

Sparta Enschede staat op de 4e plaats met 18 punten uit 11 wedstrijden. Sparta won 5 wedstrijden, speelde er 4 gelijk en verloor er twee. Twee weken geleden verloor Sparta Enschede de topper tegen WVF met 1-0. Vorige week werd dit rechtgezet tegen Quick ’20. Sparta Enschede won met 5-1. Good-old Daan Akkerman voegde twee doelpunten toe aan zijn totaal. Afgelopen week werd Sparta E. in de beker uitgeschakeld door een 4-1 nederlaag tegen 2e klasser SDOUC.

Voor OWIOS is te hopen dat de gifbeker nu wel leeg is. In de laatste wedstrijden tegen Quick ’20 en Hulzense Boys speelde OWIOS in de slotminuten gelijk na verzuimd te hebben om de wedstrijd al eerder in het slot te gooien. In de degradatiekraker vorige week tegen ASC ’62 moest OWIOS een lelijk doelpunt incasseren, maar slaagde er ondanks een groot overwicht niet in om een gaatje in de verdediging te vinden en verloor met 1-0. In de midweekse bekerronde verloor OWIOS met 4-1 van hoofdklasser Berkum. Na enkele kansen op de gelijkmaker incasseerde OWIOS in de blessuretijd nog twee doelpunten.

Voor OWIOS tellen aanstaande zaterdag alleen de punten om toch met een goed gevoel de winterstop in te gaan.